Pamatdati
Programmas nosaukumsUzturzinātne Kopīga Studiju programma
Augstskola/KoledžaLatvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte
Studiju virziensVeselības aprūpe
Kopīga Studiju programma ar
Visi dati
LR izglītības klasifikācijas kods (IKK)45722
EKI/LKI līmenis7
Izglītības programmas veidsAkadēmiskā izglītība (maģistra grāds), īstenojama pēc bakalaura vai profesionālā bakalaura grāda ieguves. Studiju ilgums pilna laika studijās viens–divi gadi. Kopējais pilna laika studiju ilgums vismaz pieci gadi
Studiju pogrammas saīsinātais nosaukumsAkadēmiskā maģistra studiju programma
Tematiskā grupaMedicīniskie pakalpojumi
ISCED kods0915
ISCED nosaukumsMedicīniskie pakalpojumi
Studiju programmas apjoms (KP)80
Iegūstamais grādsVeselības zinātņu maģistra grāds uzturzinātnē
Iegūstamā kvalifikācija
Studiju veids un formaPilna laika klātiene
Studiju ilgums2 gadi
Valodalatviešu
Licences dati
Licences numurs -
Licences datums
Licences termiņš
Akreditācijas dati
Akreditācijas lapas numursMetiek izsniegta
Akreditācijas datums04.10.2022
Akreditācijas ilgums (gados)6
Akreditācijas termiņš05.10.2028
Studiju programmas rezultāti
Zināšanas:
1. Spēj parādīt padziļinātas teorētiskās zināšanas un izpratni sabiedrības veselības, veselības aprūpes un uzturzinātnes aktuālajos jautājumos.
2. Izprot uzturzinātnes multidisciplinaritāti: dabas zinātņu, pārtikas un veselības zinātņu teorētiskos pamatus un galvenās atziņas, kas ir pamats radošai domāšanai un pētniecībai uzturzinātnē.
3. Zina epidemioloģisko pētījumu plānošanas paņēmienus, veselības aprūpes sistēmas funkcionēšanu, veselības datu ieguves avotus un dažādu veicamo pētījumu pamatprincipus un datu apstrādes metodes.
Prasmes
1. Spēj patstāvīgi, izmantojot teoriju, metodes un problēmrisināšanas prasmes, veikt pētniecisko darbu uzturzinātnē; apkopot zinātnisko literatūru, apstrādāt pētījuma rezultārus un anketēšanas datus, veikt statistisko datu apstrādi, analizēt un interpretēt maģistra darba pētījuma rezultātus.
2. Spēj argumentēti izskaidrot un diskutēt par uzturzinātnes aktuālajiem jautājumiem gan speciālistiem, gan nespeciālistiem.
3. Spēj rekomendēt zinātniski pamatotu sabalansētu uzturu dažādām cilvēku grupām.
4. Spēj patstāvīgi, izmantojot dabas zinātnēs iegūtās teorētiskās zināšanas, analizēt un izvērtēt jaunākās tendences pārtikas produktu ražošanā un pārtikas veselības aspektu.
5. Veikt epidemioloģiskos un socioloģiskos pētījumus, identificēt un novērtēt ar uzturu un ēšanas paradumiem saistītos riskus, veikt to analīzi un piedāvāt priekšlikumus situācijas uzlabošanai.
6. Spēj patstāvīgi virzīt savu kompetenču pilnveidi, veikt inovācijas uzturzinātnē un turpināt akadēmisko izglītību doktora studijās.
Kompetences
1. Spēj, integrējot dažādu zinātņu nozaru un apakšnozaru zināšanas, patstāvīgi formulēt un kritiski analizēt sarežģītas zinātniskās un profesionālās problēmas uzturzinātnē un dot ieguldījumu jaunu zināšanu radīšanā un pētniecisko metožu attīstībā.
2. Demonstrēt izpratni un atbildību par uzturzinātnes pētījumu rezultātu iespējamo ietekmi uz vidi un sabiedrību.
3. Pamatot un risināt uzturzinātnes praktiskos jautājumus un pētnieciskās problēmas, kas ir saistītas ar uzturu un veselību, ar uzturu un fiziskām aktivitātēm.
4. Plānot un vadīt pētījumus uzturzinātnē, sekmējot maģistra studiju absolventu konkurentspēju uzturzinātnes jomā.
Dokumenti
DokumentsDokumenta tipsValoda
Expert / Experts joint reportEksperta / Ekspertu kopīgais atzinumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumslatviešu
Expert / Experts joint report (02.12.2021)Eksperta / Ekspertu kopīgais atzinumsangļu
Self-evaluation report (22.08.2022)Pašnovērtējuma ziņojumsangļu
Self-evaluation report (22.08.2022)Pašnovērtējuma ziņojumslatviešu
Studiju programmas vēsture