Pamatdati
Programmas nosaukumsUzņēmējdarbības vadīšana
Augstskola/KoledžaBanku augstskola
Studiju virziensVadība, administrēšana un nekustamo īpašumu pārvaldība
Kopīga studiju programma ar:
Visi dati
LR izglītības klasifikācijas kods (IKK)47345
EKI/LKI līmenis7
Izglītības programmas veidsOtrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība (profesionālā maģistra grāds vai piektā līmeņa profesionālā kvalifikācija un profesionālā maģistra grāds), īstenojama pēc bakalaura, profesionālā bakalaura grāda vai piektā līmeņa profesionālās kvalifikācijas ieguves. Studiju ilgums pilna laika studijās vismaz viens gads. Kopējais pilna laika studiju ilgums pieci gadi
Studiju pogrammas saīsinātais nosaukumsProfesionālā maģistra studiju programma
Tematiskā grupaVadība un administrēšana
ISCED kods0413
ISCED nosaukumsVadība un administrēšana
Studiju programmas apjoms (KP)60-80
Iegūstamais grādsProfesionālais maģistra grāds biznesa vadībā
Iegūstamā kvalifikācijaOrganizācijas vadītājs
Studiju veids un formaPilna laika klātiene; Nepilna laika tālmācība
Studiju ilgums1 gadi, 6 mēneši; 2 gadi; 2 gadi, 6 mēneši
Valodalatviešu; angļu
Licences dati
Licences numurs -
Licences datums
Licences termiņš
Akreditācijas dati
Akreditācijas lapas numurs2021/58
Akreditācijas datums29.09.2021
Akreditācijas ilgums (gados)6
Akreditācijas termiņš30.09.2027
Studiju programmas rezultāti
Zināšanas:
1.Ir padziļinātas zināšanas un izpratne par ekonomikas daudzveidīgās norises kopsakarībām, attīstības tendencēm, iekšējo un ārējo organizācijas vidi, un ir padziļināta izpratne par procesiem starptautiskajā biznesā.
2.Spēj demonstrēt padziļinātas zināšanas par zinātniskajām teorijām, metodēm, pamatprincipiem un jaunākajiem atklājumiem, kas saistīti ar maģistra programmas studiju kursiem.
3.Spēja analizēt sarežģītas, starpdisciplināras problēmas un pielietot jaunās zināšanas dažādās nozarēs un industrijās strauji mainīgajā vidē.
Prasmes:
4.Spēj patstāvīgi izmantot teorētiskās zināšanas praktiskajā organizāciju vadīšanā, sekmējot inovatīvu risinājumu izveidi, ieviešot jaunus biznesa modeļus, un darboties jaunās industrijās.
5.Prot kritiski analizēt, ātri reaģēt un sniegt risinājumus, izmantojot dažādus informācijas avotus, digitālos rīkus un patstāvīgi pielietojot jaunākās teorijas, atklājumus, metodes un problēmu risināšanas prasmes, lai veiktu zinātniski pētniecisko, jaunrades un praktisku darbību.
6.Prot strādāt komandā, spēj izprast dažādu grupu intereses, argumentēti izskaidrot viedokli par sarežģītiem vai sistēmiskiem biznesa vadības jautājumiem, prot pielietot labas komunikācijas un konflikta vadīšanas prasmes, izmanto kopradīšanas un starpdisciplināro pieeju.
7.Prot izstrādāt organizācijas stratēģiju, plānot un koordinēt organizācijas funkcionēšanu kopumā un pārraudzīt stratēģiju, nodrošinot tā ilgtspējību, izvirzīto mērķu un darbības plānu izpildi, nodrošinot efektīvu resursu izmantošanu organizācijas un sabiedrības labā.
8.Spēj patstāvīgi virzīt savu kā vadītāja kompetenču pilnveidi un specializāciju.
Kompetences:
9.Spēj izvērtēt un kontrolēt organizācijas darbības rādītājus, pieņemt lēmumus un veikt izmaiņas organizāciju operatīvajā un stratēģiskajā darbībā optimizēšanai, efektīvi izmantojot organizācijas resursus un maksimizējot organizācijas un sabiedrības ieguvumus.
10.Spēj analizēt sarežģītas zinātniskas un profesionālas problēmas un kritiski novērtēt situāciju, risināt aktuālos organizāciju vadīšanas jautājumus, pieņemot lēmumus, veikt augsti kvalificētas profesionālas funkcijas.
11.Spēj integrēt dažādu jomu zināšanas, dot ieguldījumu jaunu zināšanu radīšanā, pētniecības vai profesionālās darbības metožu attīstībā.
12.Spēj demonstrēt pārliecību, emocionālo inteliģenci un līdera prasmes, vadot multikulturālu un starpdisciplināru komandu, pieņemot lēmumus un motivējot dalībniekus paveikt uzdevumus augstā līmenī, izmantojot līderības un stratēģiskās domāšanas metodes.
13.Spēj demonstrēt organizāciju un projektu vadīšanas prasmes, nodrošinot organizāciju konkurētspējīgu darbību, paaugstinot tās pievienoto vērtību mainīgajos un globālās ekonomikas ilgtspējīgas attīstības apstākļos.
14.Spēj demonstrēt caurskatāmu ētisku lēmumu pieņemšanas procesu, nodrošinot ētisku atbildību par profesionālās darbības ietekmi uz vidi un sabiedrību.
Dokumenti
DokumentsDokumenta tipsValoda
Expert / Experts joint reportEksperta / Ekspertu kopīgais atzinumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumslatviešu
Application for changes in Study Programme (14.07.2017)Izmaiņu pieteikumslatviešu
Expert / Experts joint report (29.09.2017)Eksperta / Ekspertu kopīgais atzinumslatviešu
Studiju programmas vēsture
DatumsInformācijaLēmums
25.10.2017Apstiprinātas izmaiņas studiju programmā: mainīts studiju ilgums no 2,5 gadiem uz 2 gadiem, kredītpunktu apjoms no 96 KP uz 80 KP, pievienota īstenošanas valoda - angļu.SAK lēmums Nr. 72-A