Pamatdati
Programmas nosaukumsKaritatīvais sociālais darbs
Augstskola/KoledžaEiropas Kristīgā akadēmija
Studiju virziensSociālā labklājība
Kopīga studiju programma ar:
Visi dati
LR izglītības klasifikācijas kods (IKK)47762
EKI/LKI līmenis7
Izglītības programmas veidsOtrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība (profesionālā maģistra grāds vai piektā līmeņa profesionālā kvalifikācija un profesionālā maģistra grāds), īstenojama pēc bakalaura, profesionālā bakalaura grāda vai piektā līmeņa profesionālās kvalifikācijas ieguves. Studiju ilgums pilna laika studijās vismaz viens gads. Kopējais pilna laika studiju ilgums pieci gadi
Studiju pogrammas saīsinātais nosaukumsProfesionālā maģistra studiju programma
Tematiskā grupaSociālie pakalpojumi
ISCED kods0921; 0923
ISCED nosaukumsSociālie pakalpojumi
Studiju programmas apjoms (KP)40-80
Iegūstamais grādsProfesionālais maģistra grāds karitatīvajā sociālajā darbā; Maģistra grāds karitatīvajā sociālajā darbā
Iegūstamā kvalifikācijaVadošais sociālais darbinieks
Studiju veids un formaPilna laika klātiene; Nepilna laika neklātiene; Nepilna laika tālmācība
Studiju ilgums2 gadi; 2 gadi, 5 mēneši
Valodalatviešu
Licences dati
Licences numurs04045-10
Licences datums19.04.2012
Licences termiņš
Akreditācijas dati
Akreditācijas lapas numursNetiek izsniegta
Akreditācijas datums17.01.2024
Akreditācijas ilgums (gados)2
Akreditācijas termiņš18.01.2026
Studiju programmas rezultāti
• Zināšanas par Eiropas Komisijas Sociālo programmu, sociālo politiku, sociālo ekonomiku, sociālo dialogu u.c. sociālās politikas jautājumiem, kuru pārzināšana nepieciešama maģistra līmeņa profesionāļiem.
• Zināšanas par to, kā stratēģiski attīstīt profesionālo darbību atbilstoši globālajām riska sabiedrības tendencēm, un administrēt sociālā darba resursus, stratēģijas, korporatīvu sadarbību vietējā, nacionālā un starptautiskā līmenī; izvērtēt strukturālos apstākļus sabiedrībā, piedāvājot sociālās nevienlīdzības mazināšanu un sociālās prakses saskaņu ar personas iekšējo garīgo līdzsvaru.
• Patristiskās antropoloģijas, Baznīcas sociālās mācības un kristīgās demokrātijas loma un saistība Karitatīvā sociālā darbinieka profesionālajā darbībā un praksē mūsdienās kā balsts cilvēktiesību principu īstenošanai praksē.
• Prasmes – plānot, izvērtēt, piesaistīt materiālos un garīgos resursus, atbilstošas karitatīvas tehnoloģijas, lai rīcībpolitikas efekts būtu ilgtspējīgs.
• Prasmes fleksibli izvērtēt sabiedrības, kopienas un personas vajadzības, resursus un situācijas risinājumam atbilstošu metodoloģiju; stratēģiski plānot, meklēt un lietot sociālā darba prakses valstiskiem, kopienas un personu jautājumiem.
• Prasme veicināt cieņpilnu attieksmi pret dažādību, izprast cilvēka personību holistiski, lietojot antropoloģisku pieeju un zināšanas konkrētas sociālā darba prakses gadījumam.
• Prasme veicināt digitālo tehnoloģiju integrāciju organizācijās; prasme pārzināt svešvalodas.
• Prasme veikt zinātnisku darbu un publicēt pētījuma rezultātus.
• Kompetence veikt starpdisciplināru zinātnisku pētniecību par izvēlētajām sociālā darba, sociālā dialoga, sociālās politikas u.c. starpdisciplinārās nozares jautājumiem, lietojot Integratīvās teoloģijas metodi, forsaita stratēģijas u.c. metodoloģijas.
Dokumenti
DokumentsDokumenta tipsValoda
Expert / Experts joint reportEksperta / Ekspertu kopīgais atzinumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumslatviešu
Studiju programmas vēsture