Pamatdati
Programmas nosaukumsFizioterapija
Augstskola/KoledžaLatvijas Sporta pedagoģijas akadēmija
Studiju virziensVeselības aprūpe
Visi dati
LR izglītības klasifikācijas kods (IKK)42722
EKI/LKI līmenis6
Izglītības programmas veidsOtrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība (piektā līmeņa profesionālā kvalifikācija un profesionālā bakalaura grāds) vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība (piektā līmeņa profesionālā kvalifikācija), īstenojama pēc vispārējās vai profesionālās vidējās izglītības ieguves. Studiju ilgums pilna laika studijās četri gadi
Studiju pogrammas saīsinātais nosaukumsProfesionālā bakalaura studiju programma
Tematiskā grupaMedicīniskie pakalpojumi
ISCED kods0915
ISCED nosaukumsMedicīniskie pakalpojumi
Studiju programmas apjoms (KP)160
Iegūstamais grādsProfesionālais bakalaura grāds veselības aprūpē
Iegūstamā kvalifikācijaFizioterapeits
Studiju veids un formaPilna laika klātiene; Nepilna laika klātiene
Studiju ilgums4 gadi; 4 gadi, 6 mēneši
Valodalatviešu
Licences dati
Licences numurs04054-7
Licences datums14.10.2010
Licences termiņš
Akreditācijas dati
Akreditācijas lapas numursNetiek izsniegta
Akreditācijas datums13.09.2023
Akreditācijas ilgums (gados)2
Akreditācijas termiņš14.09.2025
Studiju programmas rezultāti
Studiju rezultāti:
- Spēj demonstrēt fizioterapeita profesionālai jomai raksturīgās pamata un specializētas faktu, teoriju, likumsakarību un tehnoloģiju zināšanas un šo zināšanu kritisku izpratni, turklāt daļa zināšanu atbilst fizioterapeita profesijas augstāko sasniegumu līmenim.
- Spēj parādīt fizioterapeita profesionālās jomas svarīgāko jēdzienu un likumsakarību izpratni.
- Spēj izmantot apgūtos teorētiskos pamatus un prasmes, veikt profesionālu un pētniecisku darbību, formulēt un analītiski aprakstīt informāciju, problēmas un risinājumus fizioterapeita profesijā, to izskaidrot un argumentēti diskutēt par tiem gan ar speciālistiem, gan ar nespeciālistiem.
- Spēj patstāvīgi strukturēt savu mācīšanos, virzīt savu un padoto tālāku mācīšanos un profesionālo pilnveidi, parādīt zinātnisku pieeju problēmu risināšanā, uzņemties atbildību un iniciatīvu, veicot darbu individuāli, komandā vai vadot citu cilvēku darbu, pieņemt lēmumus un rast radošus risinājumus mainīgos vai neskaidros apstākļos.
- Spēj patstāvīgi iegūt, atlasīt un analizēt informāciju un to izmantot, pieņemt lēmumus un risināt problēmas fizioterapeita profesijā, parādīt, ka izprot profesionālo ētiku, izvērtēt savas profesionālās darbības ietekmi uz vidi un sabiedrību un piedalīties attiecīgās profesionālās jomas attīstībā.
Dokumenti
DokumentsDokumenta tipsValoda
Expert / Experts joint reportEksperta / Ekspertu kopīgais atzinumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumslatviešu
Studiju programmas vēsture
DatumsInformācijaLēmums
16.10.2015Apstirpjnāts kļūdas labojums piešķiramajā kvalifikācijā no fizioterapeits uz fizioterapeits ar specializāciju sporta jomāSAK lēmums Nr.386
02.02.2023LSPA studiju virzienam "Veselības aprūpe" pagarināts akreditācijas termiņš saskaņā ar 2023. gada 11. februārī izsludināto un 12. februārī spēkā stājušos 2023. gada 2. februāra likumu "Grozījumi Augstskolu likumā" (publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 11.02.2023., Nr. 30A). 48.4 Lēmumu par Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas īstenojamā studiju virziena "Veselības aprūpe" akreditāciju vai lēmumu par atteikumu to akreditēt pieņem ne vēlāk kā līdz 2023. gada 30. septembrim. Līdz minētā lēmuma spēkā stāšanās dienai Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas īstenojamais studiju virziens "Veselības aprūpe" tiek pielīdzināts akreditētam studiju virzienam, ja ir uzsākta studiju virziena akreditācijas procedūra līdz šā pārejas noteikumu punkta spēkā stāšanās dienai. (https://www.vestnesis.lv/op/2023/30A.1)