Pamatdati
Programmas nosaukumsAustrumu-Rietumu starpkultūru studijas
Augstskola/KoledžaLatvijas Universitāte
Studiju virziensValodu un kultūras studijas, dzimtās valodas studijas un valodu programmas
Visi dati
LR izglītības klasifikācijas kods (IKK)43227
EKI/LKI līmenis6
Izglītības programmas veidsAkadēmiskā izglītība (bakalaura grāds), īstenojama pēc vispārējās vai profesionālās vidējās izglītības ieguves. Studiju ilgums pilna laika studijās trīs–četri gadi
Studiju pogrammas saīsinātais nosaukumsAkadēmiskā bakalaura studiju programma
Tematiskā grupaValodu studijas un programmas
ISCED kods0231
ISCED nosaukumsValodu studijas un programmas
Studiju programmas apjoms (KP)120
Iegūstamais grādsHumanitāro zinātņu bakalaura grāds Austrumu–Rietumu starpkultūru studijās
Iegūstamā kvalifikācija-
Studiju veids un formaPilna laika klātiene
Studiju ilgums3 gadi
Valodalatviešu; angļu
Licences dati
Licences numurs04047-123
Licences datums19.05.2021
Licences termiņš
Akreditācijas dati
Akreditācijas lapas numursNetiek izsniegta
Akreditācijas datums06.12.2023
Akreditācijas ilgums (gados)6
Akreditācijas termiņš07.12.2029
Studiju programmas rezultāti
Zināšanas
1. Kritiski izprot un skaidro starpkultūru un civilizāciju pētniecības virzienus pasaulē, kā arī daudzvalodu un starpkultūru komunikācijas jomas problēmas un prasības.
2. Identificē, kritiski izprot un skaidro Eiropas un Āzijas savstarpējās kultūrvēsturiskās ietekmes, stereotipus un to ģenēzes faktorus.
3. Pārzina angļu valodu kā akadēmiskās saziņas, pētnieciskās un profesionālās darbības valodu (vismaz C1 līmenī) un izvēlētā reģiona valodu vidējā līmenī (optimāli B2), kā arī atbilstošās sadzīves, uzņēmējdarbības un diplomātiskās etiķetes un profesionālās ētikas normas dažādu civilizāciju kultūrvidē.

Prasmes
4. Lieto atbilstīgas metodes un tehnoloģijas datu apkopošanā, apstrādē un prezentācijā, patstāvīgi meklējot, atlasot un interpretējot savam pētījumam vajadzīgos avotus un zinātnisko literatūru, iegūtās zināšanas izmanto lēmumu pieņemšanā un Austrumu‒Rietumu starpkultūru komunikācijas problēmu risināšanā, spēj argumentēti diskutēt gan ar speciālistiem, gan nespeciālistiem.
5. Patstāvīgi organizē savu mācīšanos un profesionālo pilnveidi, pielieto zinātnisku pieeju problēmu risināšanā, uzņemas atbildību un iniciatīvu, veicot darbu individuāli, komandā vai vadot citu cilvēku darbu, pieņemot lēmumus un radošus risinājumus mainīgos vai neskaidros apstākļos.
6. Identificē, argumentēti izskaidro un diskutē par propagandas un ideoloģijas ietekmi, kā arī par dažādu autoru pieejas, avotu bāzes un informācijas raksturu un atziņu ticamību, operējot ar pētāmā reģiona materiāliem, lietojot angļu valodu kā akadēmiskās saziņas, pētnieciskās un profesionālās darbības valodu (vismaz C1 līmenī) un izvēlētā reģiona valodu vidējā līmenī (optimāli B2).

Kompetence
7. Sazinās, lietojot angļu valodu kā akadēmiskās saziņas, pētnieciskās un profesionālās darbības valodu (vismaz C1 līmenī) un izvēlētā reģiona valodu vidējā līmenī (optimāli B2), ņemot vērā reģiona kultūrai raksturīgos pieklājīgas saziņas likumus daudzvalodu vidē starpkultūru vai starpreģionālā, profesionālās komunikācijas situācijā, kā arī ievērojot reģiona kultūras un profesionālās jomas noteikto saziņas specifiku.
8. Piedāvā argumentētus profesionālus risinājumus starpvalstu sadarbības līgumu vai starpkultūru konfliktu gadījumos, ņemot vērā reģionālo kultūru specifiskās problēmas un kliedējot politiski, reliģiski vai etniski motivētus stereotipus.
9. Veic un prezentē pētījumus Austrumu–Rietumu starpkultūru studijās, kritiski analizējot kultūrvēstures koncepcijas, teorijas un problēmas.
Dokumenti
DokumentsDokumenta tipsValoda
Expert / Experts joint reportEksperta / Ekspertu kopīgais atzinumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumslatviešu
Expert / Experts joint report (11.05.2021)Eksperta / Ekspertu kopīgais atzinumslatviešu
Studiju programmas vēsture