Pamatdati
Programmas nosaukumsKultūras mantojuma pārvaldība un komunikācija
Augstskola/KoledžaLatvijas Kultūras akadēmija
Studiju virziensMākslas
Visi dati
LR izglītības klasifikācijas kods (IKK)45217
EKI/LKI līmenis7
Izglītības programmas veidsAkadēmiskā izglītība (maģistra grāds), īstenojama pēc bakalaura vai profesionālā bakalaura grāda ieguves. Studiju ilgums pilna laika studijās viens–divi gadi. Kopējais pilna laika studiju ilgums vismaz pieci gadi
Studiju pogrammas saīsinātais nosaukumsAkadēmiskā maģistra studiju programma
Tematiskā grupaRadošās industrijas
ISCED kods0219
ISCED nosaukumsRadošās industrijas
Studiju programmas apjoms (KP)80
Iegūstamais grādsHumanitāro zinātņu maģistra grāds radošajās industrijās
Iegūstamā kvalifikācija-
Studiju veids un formaPilna laika klātiene
Studiju ilgums2 gadi
Valodalatviešu; angļu
Licences dati
Licences numurs04066-8
Licences datums02.09.2020
Licences termiņš
Akreditācijas dati
Akreditācijas lapas numursNetiek izsniegta
Akreditācijas datums19.12.2023
Akreditācijas ilgums (gados)6
Akreditācijas termiņš20.12.2029
Studiju programmas rezultāti
1. Programmas absolventi labi pārzina kultūras mantojuma nozares jaunākos atklājumus, sasniegumus, teorijas un tendences.
2. Programmas absolventi orientējas kultūras mantojuma vēsturiskās attīstības procesos Latvijā un pasaulē, kā arī mantojuma tiesībās.
3. Programmas absolventi labi pārzina kultūras mantojuma teorētiskās un kritiskās domas attīstību un aktualitātes.
4. Programmas absolventiem nodrošinātas plašas zināšanas un izpratne par humanitāro zinātņu, mākslas un kultūras mantojuma nozares aktuālajiem pētījumiem.
5. Programmas absolventi pārzina kultūras mantojuma efektīvas un ilgtspējīgas pārvaldības un komunikācijas aspektus un rīkus.
6. Programmas absolventi izprot kultūras mantojuma un citu jomu savstarpējo mijiedarbību, prot pielietot iegūtās zināšanas un prasmes pētnieciskajā un jaunrades darbā.
7. Programmas absolventi prot patstāvīgi izmantot humanitāro zinātņu teorijas un metodes, lai veiktu pētniecisku vai māksliniecisku darbību.
8. Programmas absolventi spēj argumentēti izskaidrot un kvalitatīvi īstenot savas pētnieciskā un jaunrades darba ieceres, analizēt sava darba rezultātus.
9. Programmas absolventi apguvuši prasmi diskutēt par aktuāliem un sarežģītiem humanitāro zinātņu un kultūras mantojuma aspektiem.
10. Programmas absolventi spēj patstāvīgi virzīt savu kompetenču pilnveidi un specializāciju. - Programmas absolventi spēj īstenot inovācijas un lietot jaunas pieejas humanitāro zinātņu un kultūras mantojuma nozarē un savā profesijā.
11. Programmas absolventi spēj veikt radošu darbu un pētniecību sarežģītos, neprognozējamos apstākļos, pieņemt lēmumus un lietot jaunas pieejas.
12. Programmas absolventi spēj patstāvīgi formulēt un kritiski analizēt sarežģītas zinātniskas un profesionālas problēmas kultūras mantojuma pētniecībā, pārvaldībā un komunikācijā, pamatot lēmumus un veikt papildu analīzi.
13. Programmas absolventi spēj integrēt zināšanas par kultūras mantojuma būtiskajiem aspektiem, dot ieguldījumu jaunu zināšanu radīšanā, pētniecības un profesionālās darbības metožu attīstībā.
14. Programmas absolventi parāda izpratni un ētisko atbildību par zinātniskās un profesionālās darbības rezultātu iespējamo ietekmi uz vidi un sabiedrību.
Dokumenti
DokumentsDokumenta tipsValoda
Expert / Experts joint reportEksperta / Ekspertu kopīgais atzinumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumslatviešu
Expert / Experts joint report (05.08.2020)Eksperta / Ekspertu kopīgais atzinumslatviešu
Study program description (20.04.2020)Studiju programmas raksturojumslatviešu
Studiju programmas vēsture