Pamatdati
Programmas nosaukumsBiznesa un finanšu procesi
Augstskola/KoledžaDaugavpils Universitāte
Studiju virziensEkonomika
Visi dati
LR izglītības klasifikācijas kods (IKK)42311
EKI/LKI līmenis6
Izglītības programmas veidsOtrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība (piektā līmeņa profesionālā kvalifikācija un profesionālā bakalaura grāds) vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība (piektā līmeņa profesionālā kvalifikācija), īstenojama pēc vispārējās vai profesionālās vidējās izglītības ieguves. Studiju ilgums pilna laika studijās četri gadi
Studiju pogrammas saīsinātais nosaukumsProfesionālā bakalaura studiju programma
Tematiskā grupaEkonomika
ISCED kods0311
ISCED nosaukumsEkonomika
Studiju programmas apjoms (KP)160
Iegūstamais grādsprofesionālais bakalaura grāds ekonomikā
Iegūstamā kvalifikācijafinansists vai ekonomists
Studiju veids un formaPilna laika klātiene; Nepilna laika klātiene
Studiju ilgums4 gadi; 5 gadi
Valodalatviešu; angļu
Licences dati
Licences numurs04041-96
Licences datums07.03.2020
Licences termiņš
Akreditācijas dati
Akreditācijas lapas numurs2021/76
Akreditācijas datums08.12.2021
Akreditācijas ilgums (gados)6
Akreditācijas termiņš09.12.2027
Studiju programmas rezultāti
Zināšanas

1.Pārzina un izprot aktuālākās ekonomikas teorijas, ekonomiskās attīstības likumsakarības, tautsaimniecības vidē notiekošos procesus un to ietekmi uz uzņēmuma darbību, spēj tos izskaidrot, t.sk starpnozaru un starpreģionālajā aspektā.
2.Pārzina un izprot uzņēmējdarbības tiesisko regulējumu, finansista un uzņēmuma vadītāja profesijai raksturīgas ētiskās normas un ilgtspējas principus.
3.Izprot pārvaldības un citu saistīto zinātņu teorētisko, normatīvo un metodoloģisko pamatu un starpdisciplināro saikni, uzņēmējdarbības vidi un procesu vadības kontekstu un tendencēs Latvijā, Eiropā un pasaulē.

Prasmes

4. Spēj patstāvīgi atlasīt un analizēt teorētiskos informācijas avotus atbilstoši profesionālajām vajadzībām (veikt vadības vai finanšu procesu analīzi), izmantojot jaunākās informācijas un komunikācijas tehnoloģijas.
5. Spēj izmantot mūsdienu teoriju, fundamentālās koncepcijas, metodes, līdzekļus un digitālus risinājumus lietišķo uzdevumu risināšanai finanšu un vadības jomas procesu pārvaldībā (t.sk. uzņēmuma efektīvas darbības nodrošināšanai).
6. Spēj izstrādāt pārskatus, publikācijas un prezentācijas par pētniecības rezultātiem nozarē, izvērtēt iegūto informāciju un izmantot to atbilstoši izvirzītajam mērķim (uzņēmuma pārvaldībā), argumentēti diskutēt un izskaidrot savas profesionālās darbības aspektus, sadarbojoties ar dažādām iesaistītām pusēm, ievērojot ētikas normas un izmantojot zinātnisku pieeju.

Kompetences

7. Demonstrē pielāgošanos jaunām situācijām, atvērtību pārmaiņām, gatavību darboties un spēju pieņemt lēmumus mainīgos apstākļos.
8. Spēj argumentēti diskutēt, patstāvīgi apgūt jaunas zināšanas, analizēt, sistematizēt, integrēt un kritiski izvērtēt ar profesionālo darbu saistītus izaicinājumus, uzņemties iniciatīvu un atbildību par biznesa procesu, pārvaldības nodrošināšanu, ievērojot starpdisciplināro kontekstu un balstoties uz jaunākajiem sasniegumiem ekonomikas teorijā un praksē.
9. Spēj identificēt un kritiski analizēt izaicinājumus uzņēmuma, pieņemt un pamatot lēmumus to risināšanai.
10. Spēj uzņemties atbildību, darboties un vadīt komandu, deleģēt un koordinēt pienākumu izpildi, efektīvi plānot un organizēt savu darbu un pastāvīgi pilnveidot profesionālo kompetenci un specializāciju, sadarboties ar iesaistītajām pusēm vietējā, starpreģionālā vidē.
Dokumenti
DokumentsDokumenta tipsValoda
Expert / Experts joint reportEksperta / Ekspertu kopīgais atzinumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumslatviešu
Expert / Experts joint report (23.03.2020)Eksperta / Ekspertu kopīgais atzinumslatviešu
Study program description (28.10.2019)Studiju programmas raksturojumslatviešu
Studiju programmas vēsture