Pamatdati
Programmas nosaukums | Ēdināšanas un viesnīcu vadība |
---|---|
Augstskola/Koledža | Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte |
Studiju virziens | Viesnīcu un restorānu serviss, tūrisma un atpūtas organizācija |
Kopīga studiju programma ar: |
Visi dati
LR izglītības klasifikācijas kods (IKK) | 42811 |
---|---|
EKI/LKI līmenis | 6 |
Izglītības programmas veids | Pirmā cikla augstākās izglītības programma bakalaura grāda un sestā līmeņa profesionālās kvalifikācijas ieguvei, īstenojama pēc vismaz vidējās izglītības ieguves |
Studiju pogrammas saīsinātais nosaukums | Pirmā cikla (profesionālā bakalaura) studiju programma |
Tematiskā grupa | Viesnīcu un restorānu serviss |
ISCED kods | 1013 |
ISCED nosaukums | Viesnīcu un restorānu serviss |
Studiju programmas apjoms (KP) | 160-164 |
Iegūstamais grāds | Profesionālais bakalaura grāds viesmīlības uzņēmumu vadībā |
Iegūstamā kvalifikācija | Tūrisma pakalpojumu vadītājs |
Studiju veids un forma | Pilna laika klātiene; Nepilna laika neklātiene |
Studiju ilgums | 4 gadi; 4 gadi, 3 mēneši |
Valoda | latviešu; angļu |
Licences dati
Licences numurs | - |
---|---|
Licences datums | |
Licences termiņš |
Akreditācijas dati
Akreditācijas lapas numurs | Netiek izsniegta |
---|---|
Akreditācijas datums | 02.10.2024 |
Akreditācijas ilgums (gados) | 6 |
Akreditācijas termiņš | 03.10.2030 |
Studiju programmas rezultāti
Zināšanas:
• Zina ēdināšanas uzņēmumu un viesnīcu darbības principus, kas ietver vadības un finanšu plānošanu, resursu vadību, komunikāciju, darba organizāciju, tehnoloģijas un viesu apkalpošanu.
• Pārzina ēdināšanas uzņēmumu un viesnīcu tiesisko regulējumu, spēj ievērot normatīvo aktu prasības.
• Spēj izstrādāt ēdināšanas uzņēmumu un viesnīcu attīstības plānus, noteikt mērķus atbilstoši uzņēmumu stratēģijai un nozares politikai.
Prasmes:
• Spēj sasniegt ēdināšanas uzņēmumu un viesnīcu izvirzītos mērķus un kontrolēt resursu izlietojumu.
• Spēj analizēt pakalpojumu kvalitāti un to ietekmējošos faktorus ēdināšanas uzņēmumos un viesnīcās..
• Spēj patstāvīgi pieņemt lēmumus, apzinoties iespējamos riskus un ieguvumus ēdināšanas uzņēmumu un viesnīcu darbībā.
Kompetences:
• Spēj vadīt ēdināšanas uzņēmumus un viesnīcas atbilstoši uzņēmumu stratēģijai, misijai un mērķiem, balstoties uz ētiskas vadības principiem.
• Spēj efektīvi izmantot informācijas un komunikāciju tehnoloģijas rīkus uzņēmumu mērķu sasniegšanai un problēmsituāciju risināšanai.
• Spēj argumentēti pamatot savus uzskatus un vadīt komunikāciju profesionālajā vidē.
• Zina ēdināšanas uzņēmumu un viesnīcu darbības principus, kas ietver vadības un finanšu plānošanu, resursu vadību, komunikāciju, darba organizāciju, tehnoloģijas un viesu apkalpošanu.
• Pārzina ēdināšanas uzņēmumu un viesnīcu tiesisko regulējumu, spēj ievērot normatīvo aktu prasības.
• Spēj izstrādāt ēdināšanas uzņēmumu un viesnīcu attīstības plānus, noteikt mērķus atbilstoši uzņēmumu stratēģijai un nozares politikai.
Prasmes:
• Spēj sasniegt ēdināšanas uzņēmumu un viesnīcu izvirzītos mērķus un kontrolēt resursu izlietojumu.
• Spēj analizēt pakalpojumu kvalitāti un to ietekmējošos faktorus ēdināšanas uzņēmumos un viesnīcās..
• Spēj patstāvīgi pieņemt lēmumus, apzinoties iespējamos riskus un ieguvumus ēdināšanas uzņēmumu un viesnīcu darbībā.
Kompetences:
• Spēj vadīt ēdināšanas uzņēmumus un viesnīcas atbilstoši uzņēmumu stratēģijai, misijai un mērķiem, balstoties uz ētiskas vadības principiem.
• Spēj efektīvi izmantot informācijas un komunikāciju tehnoloģijas rīkus uzņēmumu mērķu sasniegšanai un problēmsituāciju risināšanai.
• Spēj argumentēti pamatot savus uzskatus un vadīt komunikāciju profesionālajā vidē.
Dokumenti
Dokuments | Dokumenta tips | Valoda |
---|---|---|
Expert / Experts joint report | Eksperta / Ekspertu kopīgais atzinums | angļu |
Self-evaluation report | Pašnovērtējuma ziņojums | angļu |
Self-evaluation report | Pašnovērtējuma ziņojums | latviešu |
Commission decision (02.10.2024) | Komisijas lēmums | latviešu |
Commission decision (08.01.2025) | Komisijas lēmums | latviešu |
Studiju programmas vēsture