Pamatdati
Programmas nosaukumsPārtikas zinātne
Augstskola/KoledžaLatvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte
Studiju virziensRažošana un pārstrāde
Visi dati
LR izglītības klasifikācijas kods (IKK)51541
EKI/LKI līmenis8
Izglītības programmas veidsDoktora studijas (doktora grāds), īstenojamas pēc maģistra vai profesionālā maģistra grāda ieguves vai kā turpinājums izglītības programmai ar kodu 49. Studiju ilgums pilna laika studijās trīs–četri gadi
Studiju pogrammas saīsinātais nosaukumsDoktora studiju programma
Tematiskā grupaPārtikas ražošanas tehnoloģijas un izstrādājumu izgatavošana
ISCED kods0721
ISCED nosaukumsPārtikas ražošanas tehnoloģijas un izstrādājumu izgatavošana
Studiju programmas apjoms (KP)120
Iegūstamais grādsZinātnes doktora grāds zinātnes doktors(-e) (Ph.D.) inženierzinātnēs un tehnoloģijās
Iegūstamā kvalifikācija—; -
Studiju veids un formaPilna laika klātiene
Studiju ilgums3 gadi
Valodalatviešu; angļu
Licences dati
Licences numurs04056-77
Licences datums25.11.2009
Licences termiņš
Akreditācijas dati
Akreditācijas lapas numursNetiek izsniegta
Akreditācijas datums14.12.2022
Akreditācijas ilgums (gados)6
Akreditācijas termiņš15.12.2028
Studiju programmas rezultāti
Pēc studiju pabeigšanas studējošajiem jāspēj uzrādīt zināšanas, prasmes un kompetences, kas atbilst Eiropas kvalifikāciju ietvarstruktūras (EKI) 8. līmenim.
Zināšanas:
Spēj izprast aktuālās zinātniskās teorijas un atziņas pārtikas un dzērienu tehnoloģijas zinātnes nozarē, pārvaldīt pētniecības metodes un orientēties starpdisciplinārās pētījumu iespējās.
Prasmes:
Spēja formulēt pētniecisko problēmu, patstāvīgi izvērtēt un izvēlēties zinātniskajiem pētījumiem atbilstošas metodes, spēja īstenot nozīmīgus oriģinālus pētījumus un apkopot rezultātus starptautiski citējamās publikācijās, spēja īstenot pētniecības projektus.
Spēja komunicēt ar zinātnisko sabiedrību pētnieciskās darbības jomās.
Spēja brīvi diskutēt, secināt un izteikt priekšlikumus problēmu risināšanai, spēja loģiski izklāstīt un strukturēt sava darba rezultātus, spēja argumentēti diskutēt un aizstāvēt savu viedokli, spēja uzņemties atbildību par pieņemtajiem lēmumiem, spēja strādāt komandā, spēja patstāvīgi un atbildīgi izpildīt uzdotos uzdevumus, plānot laiku un iekļauties noteiktajos termiņos.
Kompetences:
Veikt patstāvīgu, kritisku iegūto pētniecisko rezultātu analīzi, sintēzi un izvērtēšanu, kas ļauj risināt nozīmīgus pētnieciskos uzdevumus pārtikas un dzērienu tehnoloģijās. Ir attīstīta spēja patstāvīgi izvirzīt pētījuma ideju, plānot, strukturēt un vadīt zinātniskus projektus, piedalīties starptautisku projektu īstenošanā.
Dokumenti
DokumentsDokumenta tipsValoda
Expert / Experts joint reportEksperta / Ekspertu kopīgais atzinumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumslatviešu
Studiju programmas vēsture