Pamatdati
Programmas nosaukumsMākslas
Augstskola/KoledžaLatvijas Mākslas akadēmija
Studiju virziensMākslas
Visi dati
LR izglītības klasifikācijas kods (IKK)45211
EKI/LKI līmenis7
Izglītības programmas veidsAkadēmiskā izglītība (maģistra grāds), īstenojama pēc bakalaura vai profesionālā bakalaura grāda ieguves. Studiju ilgums pilna laika studijās viens–divi gadi. Kopējais pilna laika studiju ilgums vismaz pieci gadi
Studiju pogrammas saīsinātais nosaukumsAkadēmiskā maģistra studiju programma
Tematiskā grupaVizuāli plastiskā māksla
ISCED kods0213
ISCED nosaukumsVizuāli plastiskā māksla
Studiju programmas apjoms (KP)80
Iegūstamais grādsHumanitāro zinātņu maģistra grāds audiovizuālajā mākslā un mediju mākslā; Humanitāro zinātņu maģistra grāds vizuāli plastiskajā mākslā.; Humanitāro zinātņu maģistra grāds dizainā
Iegūstamā kvalifikācija
Studiju veids un formaPilna laika klātiene
Studiju ilgums2 gadi
Valodalatviešu
Licences dati
Licences numurs -
Licences datums
Licences termiņš
Akreditācijas dati
Akreditācijas lapas numursNetiek izsniegta
Akreditācijas datums17.01.2024
Akreditācijas ilgums (gados)6
Akreditācijas termiņš18.01.2030
Studiju programmas rezultāti
Zināšanas

Ieguvis padziļinātas vai paplašinātas zināšanas un izpratni, no kurām daļa atbilst attiecīgās mākslas, dizaina un mākslas vēstures un teorijas nozares jaunākajiem atklājumiem un kuras nodrošina pamatu radošai domāšanai.
Spēj savstarpēji saistīt teoriju un praksi tradicionālo mediju robežās, kā arī sasaistīt tās ar starpdisciplinārām un novatoriskām radošajām praksēm.
Ieguvis kritisku un radošu izpratni par starpdisciplinārām iespējām starp dažādām jomām un disciplīnām.

Prasmes

Spēj patstāvīgi izmantot teoriju, metodes un problēmu risināšanas prasmes, lai veiktu pētniecisku vai māksliniecisku darbību.
Spēj argumentēti izskaidrot un diskutēt par sarežģītiem un sistēmiskiem attiecīgās mākslas nozares aspektiem gan ar speciālistiem, gan ar nespeciālistiem.
Spēj patstāvīgi virzīt savu kompetenču pilnveidi un specializāciju, uzņemties atbildību par personāla grupu darba rezultātiem un to analīzi, veikt uzņēmējdarbību, inovācijas attiecīgajā mākslas nozarē vai profesijā, veikt darbu, pētniecību vai tālāku mācīšanos sarežģītos un neprognozējamos apstākļos un, ja nepieciešams, tos pārveidot, lietojot jaunas pieejas.
Spēj radīt mākslinieciski augstvērtīgu mākslas, dizaina vai teorijā balstītu darbu, kas demonstrē novatorismu un izteiksmību, intelektuālo un tehnisko prasmju meistarību.
Kompetences

Spēj formulēt un kritiski analizēt sarežģītas zinātniskas, mākslinieciski pētnieciskās un profesionālas problēmas, pamatot lēmumus, un, ja nepieciešams, veikt papildu analīzi.
Spēj integrēt dažādu jomu zināšanas, dot ieguldījumu jaunu zināšanu radīšanā, pētniecības vai profesionālās darbības metožu attīstībā, ir izpratne par ētisko atbildību un darbības ietekmi uz vidi un sabiedrību.
Spēj pasniegt un artikulēti paskaidrot savas radošās darbības procesu un rezultātus
Spēj analizēt un attīstīt darba procesus, plānot un vadīt savus projektus.
Dokumenti
DokumentsDokumenta tipsValoda
Expert / Experts joint reportEksperta / Ekspertu kopīgais atzinumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumslatviešu
Studiju programmas vēsture