Pamatdati
Programmas nosaukumsKiberdrošības pārvaldība
Augstskola/KoledžaBanku augstskola
Studiju virziensVadība, administrēšana un nekustamo īpašumu pārvaldība
Kopīga studiju programma ar:
Visi dati
LR izglītības klasifikācijas kods (IKK)47345
EKI/LKI līmenis7
Izglītības programmas veidsOtrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība (profesionālā maģistra grāds vai piektā līmeņa profesionālā kvalifikācija un profesionālā maģistra grāds), īstenojama pēc bakalaura, profesionālā bakalaura grāda vai piektā līmeņa profesionālās kvalifikācijas ieguves. Studiju ilgums pilna laika studijās vismaz viens gads. Kopējais pilna laika studiju ilgums pieci gadi
Studiju pogrammas saīsinātais nosaukumsProfesionālā maģistra studiju programma
Tematiskā grupaVadība un administrēšana
ISCED kods0413
ISCED nosaukumsVadība un administrēšana
Studiju programmas apjoms (KP)80-100
Iegūstamais grādsProfesionālais maģistra grāds uzņēmumu un organizāciju vadīšanā; Profesionālais maģistra grāds uzņēmumu un organizāciju vadīšanā
Iegūstamā kvalifikācijaInformācijas drošības vadītājs
Studiju veids un formaPilna laika klātiene; Nepilna laika tālmācība
Studiju ilgums2 gadi; 2 gadi, 6 mēneši; 3 gadi
Valodalatviešu; angļu
Licences dati
Licences numurs04046-19
Licences datums27.08.2014
Licences termiņš
Akreditācijas dati
Akreditācijas lapas numurs2021/58
Akreditācijas datums29.09.2021
Akreditācijas ilgums (gados)6
Akreditācijas termiņš30.09.2027
Studiju programmas rezultāti
Programmas saturā integrētas gan informācijas drošības vadītājam nepieciešamās kompetences, gan kiberdrošības pārvaldībai nepieciešamās kompetences.
Zināšanas
1. Zina un izprot informācijas drošības pārvaldības jautājumus un to ietekmi uz uzņēmuma/organizācijas, konkurētspēju, attīstību, stabilu un ilgtspējīgu darbību.
2. Īstenojot informācijas drošības pārvaldību, zina un prot patstāvīgi pielietot informācijas drošības rīkus, metodes, jaunākos atklājumus un inovācijas, uzņēmuma/organizācijas kritisko resursu aizsardzībai.
Prasmes
3. Prot patstāvīgi identificēt un kritiski analizēt ar kiberdrošību saistītos riskus, noteikt, plānot un uzraudzīt sasniedzamo rezultātu risku mazināšanai.
4. Prot izstrādāt un ieviest inovācijas, uzlabojumus operatīvā, taktiskā un stratēģiskā kiberdrošības pārvaldības līmenī.
5. Prot sadarboties, komunicēt, konsultēt, skaidrot un argumentēt informācijas drošības pārvaldības mērķus un rezultātus ieinteresētajām pusēm (speciālistiem un nespeciālistiem).
Kompetences
6. Spēj noteikt un prognozēt mācību vajadzības, integrēt dažādu jomu zināšanas, dot ieguldījumu jaunu zināšanu radīšanā.
7. Spēj virzīt savu un citu kiberdrošības kompetenču pilnveidi, uzņemties atbildību par personāla grupu darba rezultātiem, īstenot pētniecību un tālāku mācīšanos sarežģītos un neprognozējamos apstākļos uzņēmējdarbības vidē.
8. Spēj izstrādāt, plānot, uzraudzīt informācijas aizsardzības pasākumus, gan procesu, gan tehnoloģiju, gan cilvēku uzvedības līmeņos, nodrošinot pasākumu efektivitāti.
9. Spēj patstāvīgi formulēt un kritiski novērtēt esošos rezultatīvos rādītājus un plānot sasniedzamos biznesa nepārtrauktības procesu nodrošināšanā.
Dokumenti
DokumentsDokumenta tipsValoda
Expert / Experts joint reportEksperta / Ekspertu kopīgais atzinumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumslatviešu
Studiju programmas vēsture
DatumsInformācijaLēmums
11.04.2018Veikti labojumi studiju virziena akreditācijas lapā - norādīts studiju programmas īstenošanas apjoms 100 KP.SAK protokols Nr. 3