Pamatdati
Programmas nosaukumsVeselības aprūpes speciālists sportā
Augstskola/KoledžaLatvijas Sporta pedagoģijas akadēmija
Studiju virziensVeselības aprūpe
Visi dati
LR izglītības klasifikācijas kods (IKK)45726
EKI/LKI līmenis7
Izglītības programmas veidsAkadēmiskā izglītība (maģistra grāds), īstenojama pēc bakalaura vai profesionālā bakalaura grāda ieguves. Studiju ilgums pilna laika studijās viens–divi gadi. Kopējais pilna laika studiju ilgums vismaz pieci gadi
Studiju pogrammas saīsinātais nosaukumsAkadēmiskā maģistra studiju programma
Tematiskā grupaSabiedrības veselība
ISCED kods0919
ISCED nosaukumsSabiedrības veselība
Studiju programmas apjoms (KP)80
Iegūstamais grādsVeselības aprūpes maģistra grāds sabiedrības veselībā
Iegūstamā kvalifikācija-
Studiju veids un formaPilna laika klātiene
Studiju ilgums2 gadi
Valodalatviešu
Licences dati
Licences numursNetiek piešķirts
Licences datums13.09.2023
Licences termiņš
Akreditācijas dati
Akreditācijas lapas numursNetiek izsniegta
Akreditācijas datums13.09.2023
Akreditācijas ilgums (gados)2
Akreditācijas termiņš14.09.2025
Studiju programmas rezultāti
- Spēj parādīt padziļinātas vai paplašinātas zināšanas un izpratni, atbilstoši veselības aprūpes un sporta zinātņu nozares, kā arī sporta fizioterapijas un pielāgoto fizisko aktivitāšu profesionālās jomas jaunākajiem atklājumiem, nodrošinot pamatu radošai domāšani un pētniecībai, tajā skaitā, darbojoties dažādu jomu saskarē.
- Spēj patstāvīgi izmantot teoriju, metodes un problēmu risināšanas prasmes, lai veiktu pētniecisku darbību, kā arī augsti kvalificētas profesionālas funkcijas sporta fizioterapijas vai pielāgoto fizisko aktivitāšu rehabilitācijā sfērās.
- Spēj argumentēti izskaidrot un diskutēt par sarežģītiem vai sistēmiskiem veselības aprūpes un sporta zinātnes nozares, kā arī sporta fizioterapijas un pielāgoto fizisko aktivitāšu profesionālās jomas aspektiem gan ar speciālistiem, gan ar nespeciālistiem.
- Spēj patstāvīgi virzīt savu kompetenču pilnveidi un specializāciju, uzņemties atbildību par personāla grupu darba rezultātiem un to analīzi, veikt uzņēmējdarbību, inovācijas veselības aprūpes un sporta zinātnes nozarēs, kā arī sporta fizioterapijas un pielāgoto fizisko aktivitāšu profesionālajās jomās, veikt pētniecību vai tālāku mācīšanos sarežģītos un neprognozējamos apstākļos un, ja nepieciešams, tos pārveidot, lietojot jaunas pieejas.
- Spēj patstāvīgi formulēt un kritiski analizēt sarežģītas veselības aprūpes un sporta zinātnes nozares zinātniskās un  sporta fizioterapijas, kā arī pielāgoto fizisko aktivitāšu profesionālās jomas problēmas, pamatot lēmumus, un, ja nepieciešams, veikt papildu analīzi.
- Spēj integrēt dažādu jomu zināšanas, dot ieguldījumu jaunu zināšanu radīšanā, pētniecības vai profesionālās darbības metožu attīstībā, demonstrē izpratni un ētisko atbildību par zinātnes rezultātu vai profesionālās darbības iespējamo ietekmi uz vidi un sabiedrību.
Dokumenti
DokumentsDokumenta tipsValoda
Expert / Experts joint reportEksperta / Ekspertu kopīgais atzinumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumslatviešu
Studiju programmas vēsture
DatumsInformācijaLēmums
17.07.2013Apstiprinātas izmaiņas studiju programmā. Programma pārcelta no studiju virziena "Izglītība, pedagoģija un sports" uz virzienu "Veselības aprūpe".17.07.2013. SAK apstirināja izmaiņas programmā - 2.līmeņa PSP "Izglītības un sporta darba speciālits" pārveidota par PMSP "Veselības aprūpes speciālists sportā". Mainīta arī iegūstamā kvalifikācija.
02.02.2023LSPA studiju virzienam "Veselības aprūpe" pagarināts akreditācijas termiņš saskaņā ar 2023. gada 11. februārī izsludināto un 12. februārī spēkā stājušos 2023. gada 2. februāra likumu "Grozījumi Augstskolu likumā" (publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 11.02.2023., Nr. 30A). 48.4 Lēmumu par Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas īstenojamā studiju virziena "Veselības aprūpe" akreditāciju vai lēmumu par atteikumu to akreditēt pieņem ne vēlāk kā līdz 2023. gada 30. septembrim. Līdz minētā lēmuma spēkā stāšanās dienai Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas īstenojamais studiju virziens "Veselības aprūpe" tiek pielīdzināts akreditētam studiju virzienam, ja ir uzsākta studiju virziena akreditācijas procedūra līdz šā pārejas noteikumu punkta spēkā stāšanās dienai. (https://www.vestnesis.lv/op/2023/30A.1)
13.09.2023SKK 13.09.2023.sēdē nolemj atļaut LSPA līdz 2024. gada 1.jūlijam turpināt īstenot profesionālo maģistra studiju programmu “Veselības aprūpes speciālists sportā” kā akreditētu studiju programmu, īstenojot to atbilstoši normatīvajam regulējumam un parametriem, kas noteikti Studiju akreditācijas komisijas 2017.gada 25.jūlijā izsniegtajā akreditācijas lapā Nr.55-A.