Pamatdati
Programmas nosaukumsUzņēmējdarbības vadība
Augstskola/KoledžaBiznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola "RISEBA"
Studiju virziensVadība, administrēšana un nekustamo īpašumu pārvaldība
Visi dati
LR izglītības klasifikācijas kods (IKK)42345
EKI/LKI līmenis6
Izglītības programmas veidsOtrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība (piektā līmeņa profesionālā kvalifikācija un profesionālā bakalaura grāds) vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība (piektā līmeņa profesionālā kvalifikācija), īstenojama pēc vispārējās vai profesionālās vidējās izglītības ieguves. Studiju ilgums pilna laika studijās četri gadi
Studiju pogrammas saīsinātais nosaukumsProfesionālā bakalaura studiju programma
Tematiskā grupaVadība un administrēšana
ISCED kods0413
ISCED nosaukumsVadība un administrēšana
Studiju programmas apjoms (KP)160
Iegūstamais grādsProfesionālais bakalaura grāds uzņēmējdarbības vadībā
Iegūstamā kvalifikācijaUzņēmuma vadītājs vai e-biznesa vadītājs
Studiju veids un formaPilna laika klātiene; Nepilna laika klātiene; Nepilna laika tālmācība
Studiju ilgums4 gadi; 4 gadi, 6 mēneši
Valodalatviešu; krievu; angļu
Licences dati
Licences numurs -
Licences datums
Licences termiņš
Akreditācijas dati
Akreditācijas lapas numurs2021/61
Akreditācijas datums13.10.2021
Akreditācijas ilgums (gados)6
Akreditācijas termiņš14.10.2027
Studiju programmas rezultāti
Zināšanas:
BUV-Z1 Zina uzņēmējdarbības, vadības un ekonomikas principus un likumsakarības attīstības tendences, atbilstoši darba tirgus situācijai.
BUV-Z2 Izprot uzņēmumu veidošanu, finansējuma piesaisti un kapitāla palielināšanu, finanšu uzskaiti un analīzi, procesu, kvalitātes, risku un vides pārvaldības vadību.
BUV-Z3 Izprot starptautisko tirgu analīzi un mērogošanu, stratēģisko pārvaldības vadību, tirgus piedāvāto iespēju izpēti un inovatīvu produktu izstrādi.
Prasmes:
BUV-P1 Spēj risināt problēmas, izmantojot uzņēmēj-darbības, vadības un ekonomikas teorētiskās, praktiskās zināšanas un prasmes uzņēmuma un tā struktūrvienību efektīvā vadīšanā, sadarbojoties ar dažādu līmeņu darbiniekiem un vadītājiem.
BUV-P2 Spēj parādīt zinātnisku pieeju aktuālo uzņēmējdarbībā, vadībā un ekonomikā praktisku jautājumu risināšanā, patstāvīgi apgūstot jaunas zināšanas un nodrošinot organizācijas efektīvu darbību mainī-gos sociālekonomiskos apstākļos.
BUV-P3 Spēj uzņemties atbildību un organizēt komandas darbu multikulturālā vidē, organizējot darbu ar personālu atbilstoši noteiktiem mērķiem īpašnieku, darbinieku un sabiedrības interesēs.
Kompetences:
BUV-K1 Demonstrē profesionālās ētikas, atbildības un ilgtspējīgas attīstības izpratni, pielieto kritisko domāšanu un inovatīvu pieeju darbībā
BUV-K2 Spēj lietot informācijas tehnoloģijas zināt-niskās darbības veikšanai un kritiskai informācijas izvērtēšanai, patstāvīgi pieņemot lēmumus un risinot aktuālos ekonomikas, uzņēmējdarbības un vadības jautājumus, uzņemoties atbildību par lēmumu pieņemšanu, tādejādi sniedzot ilgtermiņa ieguldījumu sociālajās zinātnēs.
BUV-K3 Spēj plānot izaugsmi un vadīt uz attīstību vērstus procesus gan individuāli, gan grupā, sadarbojoties ar nozares speciālistiem organizācijas attīstībai un konkurētspējai.
Dokumenti
DokumentsDokumenta tipsValoda
Expert / Experts joint reportEksperta / Ekspertu kopīgais atzinumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumslatviešu
Studiju programmas vēsture