Pamatdati
Programmas nosaukumsPārtikas produktu kvalitātes kontrole
Augstskola/KoledžaRīgas Tehniskās universitātes aģentūra "Rīgas Tehniskās universitātes Olaines Tehnoloģiju koledža"
Studiju virziensRažošana un pārstrāde
Visi dati
LR izglītības klasifikācijas kods (IKK)41541
EKI/LKI līmenis5
Izglītības programmas veidsPirmā līmeņa profesionālā augstākā izglītība (ceturtā līmeņa profesionālā kvalifikācija), īstenojama pēc vispārējās vai profesionālās vidējās izglītības ieguves. Studiju ilgums pilna laika studijās divi–trīs gadi
Studiju pogrammas saīsinātais nosaukums1. līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programma
Tematiskā grupaPārtikas ražošanas tehnoloģijas un izstrādājumu izgatavošana
ISCED kods0721
ISCED nosaukumsPārtikas ražošanas tehnoloģijas un izstrādājumu izgatavošana
Studiju programmas apjoms (KP)80
Iegūstamais grāds-
Iegūstamā kvalifikācijaPārtikas kvalitātes speciālists
Studiju veids un formaPilna laika klātiene
Studiju ilgums2 gadi
Valodalatviešu
Licences dati
Licences numurs041034-02
Licences datums26.07.2019
Licences termiņš
Akreditācijas dati
Akreditācijas lapas numursNetiek izsniegta
Akreditācijas datums01.03.2023
Akreditācijas ilgums (gados)2
Akreditācijas termiņš02.03.2025
Studiju programmas rezultāti
Zināšanas
1. Pārzina normatīvos aktus pārtikas jomā, zina un izprot pārtikas kvalitātes nodrošināšanu un kvalitātes sistēmas vadību.
2. Zina un izprot pārtikas produktu ražošanas tehnoloģiju.
3. Pārzina pārtikas produktu testēšanas metodes un higiēnas prasību kontroli pārtikas apritē.

Prasmes
1. Spēj veikt izejvielu un pārtikas produktu ķīmisko rādītāju analīzes un mikrobioloģisko testēšanu atbilstoši standartu prasībām.
2. Spēj rīkoties ar pārtikas produktu kontroles laboratorijās lietojamām iekārtām un aparātiem.
3. Spēj ieviest testēšanas dokumentāciju laboratorijās un plānot higiēnas pārbaudes uzņēmumā.

Kompetence
1. Spēj novērtēt testēšanai nepieciešamā aprīkojuma, iekārtu, reaģentu, barotņu un citu materiālu atbilstību darba uzdevumam un kvalitātes prasībām, kā arī organizēt to izmantošanu un glabāšanu.
2. Spēj kontrolēt pārtikas produktu kvalitātes atbilstību normatīvi tehniskajai dokumentācijai, apkopot un statistiski apstrādāt iegūtos testēšanas rezultātus.
3. Spēj izveidot un uzturēt kvalitātes sistēmas dokumentāciju uzņēmumā, analizēt pārtikas riskus un plānot nepieciešamos laboratoriskos izmeklējumus.
Dokumenti
DokumentsDokumenta tipsValoda
Expert / Experts joint reportEksperta / Ekspertu kopīgais atzinumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumslatviešu
Expert / Experts joint report (10.06.2020)Eksperta / Ekspertu kopīgais atzinumslatviešu
Studiju programmas vēsture