Pamatdati
Programmas nosaukumsDatoru inženierija un elektronika
Augstskola/KoledžaTransporta un sakaru institūts
Studiju virziensInformācijas tehnoloģijas, datortehnika, elektronika, telekomunikācijas, datorvadība un datorzinātne
Visi dati
LR izglītības klasifikācijas kods (IKK)45523
EKI/LKI līmenis7
Izglītības programmas veidsAkadēmiskā izglītība (maģistra grāds), īstenojama pēc bakalaura vai profesionālā bakalaura grāda ieguves. Studiju ilgums pilna laika studijās viens–divi gadi. Kopējais pilna laika studiju ilgums vismaz pieci gadi
Studiju pogrammas saīsinātais nosaukumsAkadēmiskā maģistra studiju programma
Tematiskā grupaElektronika un automātika
ISCED kods0714
ISCED nosaukumsElektronika un automātika
Studiju programmas apjoms (KP)80; 60
Iegūstamais grādsInženierzinātņu maģistra grāds datorinženierijā un elektronikā
Iegūstamā kvalifikācija—; --
Studiju veids un formaPilna laika klātiene; Nepilna laika neklātiene
Studiju ilgums2 gadi; 2 gadi, 6 mēneši; 1 gadi, 6 mēneši
Valodalatviešu; angļu
Licences dati
Licences numurs -
Licences datums
Licences termiņš
Akreditācijas dati
Akreditācijas lapas numursNetiek izsniegta
Akreditācijas datums06.12.2023
Akreditācijas ilgums (gados)6
Akreditācijas termiņš07.12.2029
Studiju programmas rezultāti
• Parāda dziļas zināšanas par mūsdienu problēmām elektronikas, robotikas un telekomunikāciju jomā un iespējamajiem to risināšanas veidiem, balstoties uz jēdzienu, principu un metožu kopumu neskaidri formulētu uzdevumu kontekstā, un spēj tās pielietot, novērtējot un risinot mūsdienu rūpniecības un sociālās problēmas atbilstoši tiesiskajām, ētiskajām un sociālajām normām.
• Spēj izvēlēties, lietot un kritiski novērtēt metodes, iekārtas un programmatūru, lai efektīvi risinātu iegulto, autonomo un robotizēto sistēmu, tehnoloģiju un modelēšanas vides izstrādes un izpētes problēmas sakaru tīklu projektēšanai un to kiberdrošībai.
• Spēj paplašināt mūsdienu iegultās elektronikas un sakaru sistēmu funkcionalitāti un programmatūru, kā arī izveidot lietojumprogrammatūru un lietošanai gatavus tehniskos risinājumus.
• Izmantojot signālu un attēlu ciparu apstrādes metodes, mašīnmācīšanos, kā arī eksperimentu plānošanas un datu apstrādes metodes, spēj izstrādāt kvalitatīvos, matemātiskos un funkcionālos modeļus (prototipus) tehnisko risinājumu projektēšanai.
• Spēj patstāvīgi formulēt un risināt sarežģītas inženiertehniskās problēmas, kas prasa dziļas profesionālas zināšanas, izmantojot mūsdienīgas pētniecības un jaunu zināšanu radīšanas metodes datortehnikas jomā.
• Spēj analizēt un kritiski novērtēt inženiertehnisko risinājumu tehnisko un ekonomisko efektivitāti un formulēt prasības elektroniskām sistēmām, lietojumprogrammām un to darbības noteikumiem, pamatojoties uz attiecīgo dokumentāciju un intelektuālā īpašuma aizsardzību.
• Spēj efektīvi vizualizēt un prezentēt inženierprojektu rezultātus dažādām auditorijām, izmantojot mūsdienu informācijas tehnoloģijas.
• Spēj strādāt un vadīt komandas, demonstrējot līdera īpašības un uz rezultātu orientētu domāšanu, kā arī uzņemties atbildību par komandas sniegumu.
• Parāda spēju pastāvīgi pilnveidot savas zināšanas, prasmes un kompetences datortehnikas un elektronikas jomā, veikt pašizglītību, izmantojot mūsdienu pedagoģiskās pieejas.
Dokumenti
DokumentsDokumenta tipsValoda
Expert / Experts joint reportEksperta / Ekspertu kopīgais atzinumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumslatviešu
Studiju programmas vēsture