Pamatdati
Programmas nosaukumsKoksnes materiāli un tehnoloģija
Augstskola/KoledžaLatvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte
Studiju virziensRažošana un pārstrāde
Visi dati
LR izglītības klasifikācijas kods (IKK)51543
EKI/LKI līmenis8
Izglītības programmas veidsDoktora studijas (doktora grāds), īstenojamas pēc maģistra vai profesionālā maģistra grāda ieguves vai kā turpinājums izglītības programmai ar kodu 49. Studiju ilgums pilna laika studijās trīs–četri gadi
Studiju pogrammas saīsinātais nosaukumsDoktora studiju programma
Tematiskā grupaKokapstrādes tehnoloģijas un izstrādājumu izgatavošana
ISCED kods0722
ISCED nosaukumsKokapstrādes tehnoloģijas un izstrādājumu izgatavošana
Studiju programmas apjoms (KP)120
Iegūstamais grādsZinātnes doktora grāds zinātnes doktors(-e) (Ph.D.) inženierzinātnēs un tehnoloģijās
Iegūstamā kvalifikācija
Studiju veids un formaPilna laika klātiene
Studiju ilgums3 gadi
Valodalatviešu
Licences dati
Licences numurs -
Licences datums
Licences termiņš
Akreditācijas dati
Akreditācijas lapas numursNetiek izsniegta
Akreditācijas datums14.12.2022
Akreditācijas ilgums (gados)6
Akreditācijas termiņš15.12.2028
Studiju programmas rezultāti
Pēc studiju pabeigšanas studējošajiem jāspēj uzrādīt zināšanas, prasmes un kompetences, kas atbilst Eiropas kvalifikāciju ietvarstruktūras (EKI) 8. līmenim.
Zināšanas:
Spēj parādīt, ka pārzina un izprot aktuālākās zinātniskās teorijas un atziņas materiālzinātnes apakšnozarē koksnes materiāli un tehnoloģijas, pārvalda pētniecības metodoloģiju un mūsdienu pētniecības metodes, pārzina zinātnisko valodu un terminoloģiju, ir sistēmiska izpratne par problēmām un teorijām koksnes zinātnes jomā, teorētisko un praktisko inovāciju pārzināšana koksnes materiālu un tehnoloģiju jomā.

Prasmes:
Spēja formulēt pētniecisko problēmu un patstāvīgi izvērtēt un izvēlēties zinātniskiem pētījumiem atbilstošas metodes. Spēja īstenot nozīmīgus oriģinālus pētījumus un apkopot rezultātus starptautiski citējamās publikācijās, spēja īstenot pētniecības projektus.
Spēj gan mutiski, gan rakstiski komunicēt par savu zinātnisko darbības jomu ar plašākām zinātniskajām aprindām un sabiedrību kopumā.
Spēj patstāvīgi paaugstināt savu zinātnisko kvalifikāciju, īstenot zinātniskus projektus, gūstot zinātnes nozares starptautiskiem kritērijiem atbilstošus sasniegumus, vadīt pētnieciskus vai attīstības uzdevumus uzņēmumos, iestādēs un organizācijās, kur nepieciešamas plašas pētnieciskas zināšanas un prasmes.

Kompetences:
Spēj veikt patstāvīgu, kritisku iegūto pētniecisko rezultātu analīzi, sintēzi un izvērtēšanu, kas ļauj risināt nozīmīgus pētnieciskus vai inovāciju uzdevumus saistībā ar koksnes materiālu un tehnoloģiju radīšanu, pilnveidošanu un attīstību.
Spēj patstāvīgi izvirzīt aktuālas pētījuma idejas, plānot, strukturēt un vadīt liela apjoma zinātniskus projektus, tajā skaitā starptautiskā līmenī.
Dokumenti
DokumentsDokumenta tipsValoda
Expert / Experts joint reportEksperta / Ekspertu kopīgais atzinumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumslatviešu
Studiju programmas vēsture