Pamatdati
Programmas nosaukumsInovatīvā uzņēmējdarbība
Augstskola/KoledžaBanku augstskola
Studiju virziensVadība, administrēšana un nekustamo īpašumu pārvaldība
Kopīga studiju programma ar:
Visi dati
LR izglītības klasifikācijas kods (IKK)47345
EKI/LKI līmenis7
Izglītības programmas veidsOtrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība (profesionālā maģistra grāds vai piektā līmeņa profesionālā kvalifikācija un profesionālā maģistra grāds), īstenojama pēc bakalaura, profesionālā bakalaura grāda vai piektā līmeņa profesionālās kvalifikācijas ieguves. Studiju ilgums pilna laika studijās vismaz viens gads. Kopējais pilna laika studiju ilgums pieci gadi
Studiju pogrammas saīsinātais nosaukumsProfesionālā maģistra studiju programma
Tematiskā grupaVadība un administrēšana
ISCED kods0413
ISCED nosaukumsVadība un administrēšana
Studiju programmas apjoms (KP)44-80
Iegūstamais grādsProfesionālais maģistra grāds biznesa vadībā
Iegūstamā kvalifikācijaOrganizācijas vadītājs
Studiju veids un formaPilna laika klātiene
Studiju ilgums1 gadi, 2 mēneši; 2 gadi
Valodalatviešu
Licences dati
Licences numurs -
Licences datums
Licences termiņš
Akreditācijas dati
Akreditācijas lapas numurs2021/58
Akreditācijas datums29.09.2021
Akreditācijas ilgums (gados)6
Akreditācijas termiņš30.09.2027
Studiju programmas rezultāti
Sasniedzamie studiju rezultāti Zināšanas
1.Spēj demonstrēt padziļinātas zināšanas un izpratni par organizāciju konkurētspēju ilgtermiņā globālā vidē uz inovatīvo risinājumu bāzes, kuras nodrošina pamatu ilgtspējīgai līderībai, radošai domāšanai un pētniecībai.
2.Pārzina jaunākās teorijas, atklājumus, metodes un problēmu risināšanas prasmes, lai veiktu pētniecisku un augsti profesionālu darbību jaunu zināšanu radīšanai un inovatīvas uzņēmējdarbības sekmēšanai.
3.Spēj patstāvīgi novērtēt un kritiski analizēt sarežģītas pētnieciskās un profesionālās problēmas organizāciju konkurētspējas paaugstināšanā mainīgās vides apstākļos, izmantojot zināšanas, piedāvāt risinājumus.
Prasmes
4.Prot novērtēt jauno tehnoloģiju un biznesa iespēju dzīvotspēju organizāciju attīstībā, konkurētspējas paaugstināšanā digitalizācijas laikmetā.
5.Prot izstrādāt organizāciju inovatīvas darbības stratēģiju, plānot un koordinēt organizācijas funkcionēšanu kopumā un pārraudzīt stratēģijas īstenošanu, izvirzīto mērķu un darbības plānu izpildi, nodrošinot efektīvu resursu izmantošanu organizācijas un sabiedrības labā.
6.Prot analizēt organizācijas procesus, izmantojot vadības funkciju integrāciju, demonstrējot līdera spējas, stratēģiskās domāšanas prasmes un emocionālo inteliģenci, strādājot multikulturālās un starpdisciplinārajās komandās un projektos.
7.Prot pieņemt un pamatot racionālus lēmumus, izvērtēt riskus, kā arī integrēt dažādu jomu zināšanas inovatīvas uzņēmējdarbības attīstībai un veikt profesionālo darbību, lietojot jaunas pieejas, digitālās tehnoloģijas.
Kompetences
8.Spēj argumentēti izskaidrot un diskutēt par sarežģītiem un sistēmiskiem biznesa vadības jautājumiem, kā arī inovāciju aspektiem vietējā un starptautiskajā vidē konkurētspējīgas organizācijas darbības veicināšanai.
9.Spēj pastāvīgi virzīt savu kā vadītāja kompetenču pilnveidi un profesionālo izaugsmi inovatīvas uzņēmējdarbības sekmēšanai.
10.Spēj integrēt dažādu jomu zināšanas, dot ieguldījumu jaunu zināšanu radīšanā, pētniecības vai profesionālās darbības metožu attīstībā.
11.Spēj apliecināt prasmi vadīt, deleģēt un koordinēt pienākumu izpildi komandā un uzņemties atbildību par komandas darba rezultātiem.
12.Spēj demonstrēt caurskatāmu ētisku lēmumu pieņemšanas procesu, nodrošināt ētisko atbildību par profesionālās darbības ietekmi uz vidi un sabiedrību.
Dokumenti
DokumentsDokumenta tipsValoda
Expert / Experts joint reportEksperta / Ekspertu kopīgais atzinumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumslatviešu
Studiju programmas vēsture