Pamatdati
Programmas nosaukumsBūvniecība
Augstskola/KoledžaRēzeknes Tehnoloģiju akadēmija
Studiju virziensArhitektūra un būvniecība
Visi dati
LR izglītības klasifikācijas kods (IKK)41582
EKI/LKI līmenis5
Izglītības programmas veidsPirmā līmeņa profesionālā augstākā izglītība (ceturtā līmeņa profesionālā kvalifikācija), īstenojama pēc vispārējās vai profesionālās vidējās izglītības ieguves. Studiju ilgums pilna laika studijās divi–trīs gadi
Studiju pogrammas saīsinātais nosaukums1. līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programma
Tematiskā grupaBūvniecība un civilā celtniecība
ISCED kods0732
ISCED nosaukumsBūvniecība un civilā celtniecība
Studiju programmas apjoms (KP)120
Iegūstamais grāds
Iegūstamā kvalifikācijaĒku būvdarbu vadītājs.
Studiju veids un formaPilna laika klātiene; Nepilna laika neklātiene
Studiju ilgums3 gadi; 3 gadi, 6 mēneši
Valodalatviešu
Licences dati
Licences numurs -
Licences datums
Licences termiņš
Akreditācijas dati
Akreditācijas lapas numursNetiek izsniegta
Akreditācijas datums24.08.2022
Akreditācijas ilgums (gados)2
Akreditācijas termiņš25.08.2024
Studiju programmas rezultāti
1. Spēj patstāvīgi iepazīties ar būvprojekta dokumentāciju un novērtēt tās atbilstību izvirzītajam būvprojekta mērķim, kā arī izvērtēt būvprojektā paredzētos būvizstrādājumus un sniegt priekšlikumus to nomaiņai.
2. Spēj izstrādāt būvdarbu veikšanas projektu būvobjektam, tā saskaņošanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām.
3. Spēj patstāvīgi plānot būvprojekta realizācijas organizēšanu, organizēt būvlaukuma sagatavošanas darbus, būves asu, inženiertīklu nospraušanu un nodrošināt būvprojektu ar nepieciešamajiem resursiem un uzturēt tā funkcionalitāti.
4. Spēj nodrošināt ēku būvdarbu operatīvu vadīšanu atbilstoši būvprojektam, dokumentēt būvdarbu gaitu atbilstoši normatīvo dokumentu prasībām un precīzi veikt regulāros mērījumus būvdarbu realizācijas gaitā.
5. Spēj realizēt būvprojektā paredzēto būvdarbu izpildi, sagatavot izpilddokumentāciju būves pabeigšanai, analizēt būvdarbu izpildē patērētos resursus, kā arī izvērtēt blakus esošo būvju tehniskā stāvokļa konstatēto izmaiņu monitoringa rezultātus.
6. Spēj izmantot būvniecības informācijas, būves modelēšanas un būvniecības kvalitātes kontroles sistēmas, nodrošināt piegādāto būvizstrādājumu un materiālu sākotnējo kontroli un atsevišķu darba operāciju vai procesu tehnoloģisko kontroli.
7. Spēj piedalīties pabeigtā (nododamā) darba veida vai būvdarbu cikla (konstrukciju elementu) noslēguma kontroles organizēšanā un būvdarbu garantijas laikā būvkomersanta uzņemto saistību izpildē.
8. Spēj ievērot drošas darba vides pasākumus, profesionālās darbības un komunikācijas pamatprincipus būvlaukumā, piemērot noteiktai situācijai atbilstošās darba tiesību normas, izmantot digitālos rīkus, uzņēmējdarbības principus.
9. Spēj izvērtēt datos novēroto (vai piedāvāto) modeļu un likumsakarību nozīmi ēku būvniecībā, vispārināt iegūtos secinājumus un izvirzīt jaunas problēmas ēku būvniecībā jomā vispārinātā veidā. Spēj sistematizēt informāciju un rast radošus risinājumus tehnoloģisko procesu attīstībai, rīkojoties ar zinātniskajiem datiem.
Dokumenti
DokumentsDokumenta tipsValoda
Expert / Experts joint reportEksperta / Ekspertu kopīgais atzinumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumslatviešu
Studiju programmas vēsture