Pamatdati
Programmas nosaukumsAudiovizuālā māksla
Augstskola/KoledžaLatvijas Kultūras akadēmija
Studiju virziensMākslas
Visi dati
LR izglītības klasifikācijas kods (IKK)43213
EKI/LKI līmenis6
Izglītības programmas veidsAkadēmiskā izglītība (bakalaura grāds), īstenojama pēc vispārējās vai profesionālās vidējās izglītības ieguves. Studiju ilgums pilna laika studijās trīs–četri gadi
Studiju pogrammas saīsinātais nosaukumsAkadēmiskā bakalaura studiju programma
Tematiskā grupaAudiovizuālā māksla un mediju māksla
ISCED kods0211
ISCED nosaukumsAudiovizuālā māksla un mediju māksla
Studiju programmas apjoms (KP)120
Iegūstamais grādsHumanitāro zinātņu bakalaura grāds audiovizuālajā mākslā
Iegūstamā kvalifikācija-
Studiju veids un formaPilna laika klātiene
Studiju ilgums3 gadi
Valodalatviešu
Licences dati
Licences numurs04066-5
Licences datums08.06.2016
Licences termiņš
Akreditācijas dati
Akreditācijas lapas numursNetiek izsniegta
Akreditācijas datums19.12.2023
Akreditācijas ilgums (gados)6
Akreditācijas termiņš20.12.2029
Studiju programmas rezultāti
Studiju programmas apguves rezultātā absolvents:
1. Sasniedz pamata un specializētu zināšanu līmeni, prasmes un profesionālu kompetenci audiovizuālajā mākslā, kā arī pamata zināšanas un prasmes skatuves mākslā, nodrošinot studējošo zināšanu, prasmju un kompetenču kopumu atbilstoši Latvijas izglītības klasifikācijā noteiktajām ietvarstruktūras 6.līmeņa zināšanām, prasmēm un kompetencei.
2. Absolvents spēj parādīt specializētas zināšanas un šo zināšanu kritisku izpratni mākslas zinātnē un mākslas jaunradē. Audiovizuālās mākslas jomā studējošā zināšanas ir atbilstošas jomas augstāko sasniegumu un to izpratnes līmenim, skatuves mākslas jomā studējošais iegūst izpratni par svarīgākajiem jēdzieniem un likumsakarībām.
3. Izmantojot apgūtos teorētiskos pamatus un praktiskās iemaņas, absolvents spēj veikt profesionālu, māksliniecisku vai pētniecisku darbību audiovizuālās mākslas jomā, spēj formulēt un analītiski aprakstīt informāciju, problēmas un risinājumus mākslas zinātnes apakšnozarē “Kino un teātra teorija”, spēj izskaidrot audiovizuālās mākslas svarīgākos jautājumus un argumentēti diskutēt par tiem gan ar speciālistiem, gan ar nespeciālistiem. Absolvents spēj patstāvīgi strukturēt savas studijas, tiecas uz akadēmisko un profesionālo pilnveidi, spēj parādīt zinātnisku un profesionālu pieeju problēmu risināšanā, uzņemas atbildību un iniciatīvu, veicot darbu individuāli vai komandā, kā arī vadot citu cilvēku darbu, spēj pieņemt lēmumus un rast radošus risinājumus mainīgos apstākļos.
4. Absolvents spēj patstāvīgi iegūt, atlasīt un analizēt mākslas zinātnes informāciju un to izmantot audiovizuālās mākslas jomā, spēj pieņemt lēmumus un risināt problēmas audiovizuālās mākslas izpētē un jaunradē, izprot profesionālo ētiku, spēj izvērtēt savas profesionālās darbības ietekmi uz vidi un sabiedrību un profesionāli darbojas audiovizuālās mākslas nozares attīstībā un pilnveidē.
Dokumenti
DokumentsDokumenta tipsValoda
Expert / Experts joint reportEksperta / Ekspertu kopīgais atzinumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumslatviešu
Expert / Experts joint report (06.06.2016)Eksperta / Ekspertu kopīgais atzinumslatviešu
Study program description (17.03.2016)Studiju programmas raksturojumslatviešu
Studiju programmas vēsture