Pamatdati
Programmas nosaukumsMežzinātne
Augstskola/KoledžaLatvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte
Studiju virziensLauksaimniecība, mežsaimniecība, zivsaimniecība un pārtikas higiēna
Visi dati
LR izglītības klasifikācijas kods (IKK)51623
EKI/LKI līmenis8
Izglītības programmas veidsDoktora studijas (doktora grāds), īstenojamas pēc maģistra vai profesionālā maģistra grāda ieguves vai kā turpinājums izglītības programmai ar kodu 49. Studiju ilgums pilna laika studijās trīs–četri gadi
Studiju pogrammas saīsinātais nosaukumsDoktora studiju programma
Tematiskā grupaMežsaimniecība
ISCED kods0821
ISCED nosaukumsMežsaimniecība
Studiju programmas apjoms (KP)120
Iegūstamais grādsZinātnes doktora grāds zinātnes doktors(-e) (Ph.D.) lauksaimniecības, meža un veterinārās zinātnēs
Iegūstamā kvalifikācija
Studiju veids un formaPilna laika klātiene
Studiju ilgums3 gadi
Valodalatviešu
Licences dati
Licences numurs -
Licences datums
Licences termiņš
Akreditācijas dati
Akreditācijas lapas numursNetiek izsniegta
Akreditācijas datums14.12.2022
Akreditācijas ilgums (gados)6
Akreditācijas termiņš15.12.2028
Studiju programmas rezultāti
Doktora teorētisko studiju īstenošanas rezultātā un zinātniskā darba izpildes procesā tiek sagatavoti zinātnieki un augsti kvalificēti speciālisti, kuriem ir zināšanas un izpratne par aktuālākajām mežzinātnes atziņām un teorijām, mežzinātnē un mežsaimniecības praksē pielietoto terminoloģiju latviešu un svešvalodā, kā arī viņi pārzina jaunāko pētniecības metodoloģiju un mūsdienu pētniecības metodes.
Prot patstāvīgi atlasīt, apkopot, sistematizēt un analizēt zinātnisko informāciju, piemīt prasme izvēlēties piemērotāko datu mežzinātnes un mežsaimniecības prakses vajadzībām ieguves metodi, kā arī izvēlēties un izmantot piemērotākās datu apstrādes un statistiskās analīzes metodes. Prot komunicēt par mežzinātnes un mežsaimniecības prakses aspektiem ar dažāda specializācijas meža nozares darbiniekiem un sabiedrību kopumā, kā arī zinātniekiem un rīcībpolitiku veidotājiem. Prot patstāvīgi paaugstināt savu kvalifikāciju, vadīt pētnieciskus vai attīstības uzdevumus, projektus meža nozares organizācijās un uzņēmumos. Nodrošina ieguldījumu mežzinātnes attīstībā izvēlētajā pētījumu virzienā, vai sniedz jaunu izpratni esošām zināšanām un to pielietojumiem praksē, īstenojot oriģinālus pētījumus un publicējot to rezultātus starptautiski citējamos avotos, kā arī sagatavojot rekomendācijas mežsaimniecības praksei un/vai ar meža ekosistēmu saistītu rīcībpolitiku izstrādei.
Ir kompetenti patstāvīgi sagatavot un pamatot risinājumus kompleksām mežsaimniecības prakses problēmām, sintezējot informāciju no dažādiem avotiem, kā arī veikt kritisku analīzi esošiem mežsaimniecībā izmantotiem risinājumiem un ar meža ekosistēmu, bioekonomiku saistītiem pētījumiem. Ir kompetenti patstāvīgi izvirzīt pētījumu idejas, plānot, strukturēt un vadīt starptautiska un nacionāla mēroga zinātniskus projektus.
Dokumenti
DokumentsDokumenta tipsValoda
Expert / Experts joint reportEksperta / Ekspertu kopīgais atzinumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumslatviešu
Studiju programmas vēsture