Pamatdati
Programmas nosaukumsPārtikas produktu tehnoloģija
Augstskola/KoledžaLatvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte
Studiju virziensRažošana un pārstrāde
Kopīga studiju programma ar:
Visi dati
LR izglītības klasifikācijas kods (IKK)42541
EKI/LKI līmenis6
Izglītības programmas veidsOtrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība (piektā līmeņa profesionālā kvalifikācija un profesionālā bakalaura grāds) vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība (piektā līmeņa profesionālā kvalifikācija), īstenojama pēc vispārējās vai profesionālās vidējās izglītības ieguves. Studiju ilgums pilna laika studijās četri gadi
Studiju pogrammas saīsinātais nosaukumsProfesionālā bakalaura studiju programma
Tematiskā grupaPārtikas ražošanas tehnoloģijas un izstrādājumu izgatavošana
ISCED kods0721
ISCED nosaukumsPārtikas ražošanas tehnoloģijas un izstrādājumu izgatavošana
Studiju programmas apjoms (KP)160-164
Iegūstamais grāds
Iegūstamā kvalifikācijaPārtikas un dzērienu tehnologs ; Pārtikas un dzērienu tehnologs
Studiju veids un formaPilna laika klātiene; Nepilna laika neklātiene
Studiju ilgums4 gadi; 5 gadi
Valodalatviešu
Licences dati
Licences numurs -
Licences datums
Licences termiņš
Akreditācijas dati
Akreditācijas lapas numursNetiek izsniegta
Akreditācijas datums14.12.2022
Akreditācijas ilgums (gados)6
Akreditācijas termiņš15.12.2028
Studiju programmas rezultāti
Studenti iegūst profesionālās darbības pamatuzdevumu veikšanai nepieciešamās zināšanas:
1. spēj integrēt iegūtās fundamentālo un vispārizglītojošo studiju kursu zināšanas ar pārtikas produktu ražošanu saistītās jomās;
2. spēj demonstrēt vispusīgas teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas pārtikas ražošanā inženiertehniskajos risinājumos, jaunu produktu attīstībā un kvalitātes uzraudzībā.
Studējošie iegūst prasmes:
1. spēj apkopot, sistematizēt un analizēt ar ražošanu saistītus rādītājus, skaidrot un sniegt pamatotus risinājumus;
2. spēj integrēt zināšanas par jaunākajām tendencēm pārtikas ražošanā un ar to saistītajās jomās, pilnveidojot ražošanas procesu un to uzraudzību;
3. spēj sadarboties, strādāt komandā, organizēt un vadīt citu darbinieku darbu;
4. spēj patstāvīgi formulēt uzdevumus ražošanas darbiniekiem, vadot un uzraugot ražošanas procesus.
Pārtikas un dzērienu tehnologu kompetences:
1. spēj integrēt dažādu jomu zināšanas produktu ražošanā un kvalitātes sistēmu izstrādē un uzraudzībā;
2. pielietot iegūtās zināšanas un prasmes produktu ražošanas procesu organizācijā, produktu iepakošanā un kvalitātes nodrošināšanā;
3. spēj objektīvi izvērtēt un izmantot jaunāko informāciju pārtikas produktu ražošanā jaunu produktu izstrāde vai esošo optimizācijā;
4. orientēties likumdošanas nostādnēs, normatīvajos dokumentos un kvalitātes sistēmās, drošas un nekaitīgas pārtikas ražošanai,
5. ievērot darba drošības noteikumus, izvērtēt profesionālās darbības ietekmi uz vidi un sabiedrību.
Dokumenti
DokumentsDokumenta tipsValoda
Expert / Experts joint reportEksperta / Ekspertu kopīgais atzinumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumslatviešu
Studiju programmas vēsture