Pamatdati
Programmas nosaukumsAukstumtehnika
Augstskola/KoledžaRīgas Tehniskā koledža
Studiju virziensMehānika un metālapstrāde, siltumenerģētika, siltumtehnika un mašīnzinības
Visi dati
LR izglītības klasifikācijas kods (IKK)41522
EKI/LKI līmenis5
Izglītības programmas veidsĪsā cikla profesionālās augstākās izglītības programma piektā līmeņa profesionālās kvalifikācijas ieguvei, īstenojama pēc vidējās izglītības ieguves
Studiju programmas saīsinātais nosaukumsĪsā cikla profesionālās augstākās izglītības studiju programma
Tematiskā grupaEnerģētika
ISCED kods0713
ISCED nosaukumsEnerģētika
Studiju programmas apjoms (KP)120
Iegūstamais grāds-
Iegūstamā kvalifikācija Saldēšanas iekārtu un sistēmu speciālists
Studiju veids un formaPilna laika klātiene
Studiju ilgums2 gadi
Valodalatviešu
Licences dati
Licences numurs041003-16
Licences datums23.01.2015
Licences termiņš
Akreditācijas dati
Akreditācijas lapas numursNetiek izsniegta
Akreditācijas datums25.06.2025
Akreditācijas ilgums (gados)6
Akreditācijas termiņš26.06.2031
Studiju programmas rezultāti
Studiju programmas iegūstamie rezultāti ir atbilstoši valsts īsā cikla profesionālās augstākās izglītības standartam un profesijas standartam un ir piesaistīti Eiropas kvalifikācijas ietvarstruktūrai (European Qualification Framework - EKI).
Studiju programmas „Aukstumtehnika” absolventi atbilstoši profesionālās jomas zināšanām, prasmēm un kompetencei pēc studiju programmas apgūšanas:
- spēj atlasīt, apkopot un apstrādāt teorētisko un aukstumtehnikas jomai saistošo informāciju, kā arī patstāvīgi izmantot atbilstošas informācijas tehnoloģijas profesionālo uzdevumu izpildē;
- spēj veikt pamata inženiertehniskos un tehniski ekonomiskos aprēķinus;
- spēj lasīt tehnisko dokumentāciju un izstrādāt saldēšanas pamatiekārtu un palīgiekārtu izvietošanas plānu objektā;
- spēj pārvaldīt un uzraudzīt aukstumtehnikas darbību, ievērojot tehnoloģisko procesu īpatnības un ilgtspējīgās attīstības principus;
- spēj atbildīgi plānot, organizēt un veikt saldēšanas iekārtu un sistēmu ekspluatāciju un tehniskās pārbaudes, kā arī to montāžas un remonta darbus, izmantojot drošus darba paņēmienus un ievērojot vides aizsardzības prasības;
- spēj analizēt ražošanas un saldēšanas sistēmu vājās vietas, kritiski izvērtēt riska faktorus un tehnoloģiskās iespējas, un piedāvāt risinājumus;
- spēj lietot profesionālo terminoloģiju valsts valodā un divās svešvalodās.
Dokumenti
Studiju programmas vēsture