Pamatdati
Programmas nosaukumsPārtikas kvalitāte un inovācijas
Augstskola/KoledžaLatvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte
Studiju virziensRažošana un pārstrāde
Visi dati
LR izglītības klasifikācijas kods (IKK)43541
EKI/LKI līmenis6
Izglītības programmas veidsAkadēmiskā izglītība (bakalaura grāds), īstenojama pēc vispārējās vai profesionālās vidējās izglītības ieguves. Studiju ilgums pilna laika studijās trīs–četri gadi
Studiju pogrammas saīsinātais nosaukumsAkadēmiskā bakalaura studiju programma
Tematiskā grupaPārtikas ražošanas tehnoloģijas un izstrādājumu izgatavošana
ISCED kods0721
ISCED nosaukumsPārtikas ražošanas tehnoloģijas un izstrādājumu izgatavošana
Studiju programmas apjoms (KP)160
Iegūstamais grādsInženierzinātņu bakalaura grāds pārtikas ražošanas tehnoloģijās
Iegūstamā kvalifikācija
Studiju veids un formaPilna laika klātiene
Studiju ilgums4 gadi
Valodalatviešu; angļu
Licences dati
Licences numurs -
Licences datums
Licences termiņš
Akreditācijas dati
Akreditācijas lapas numursNetiek izsniegta
Akreditācijas datums14.12.2022
Akreditācijas ilgums (gados)6
Akreditācijas termiņš15.12.2028
Studiju programmas rezultāti
Zināšanas:
Pielieto fundamentālo un speciālo zinātņu studiju kursos iegūtās teorētiskās un praktiskās zināšanas pārtikas ražošanā, kvalitātes pārvaldības un inovāciju jomās.
Spēj izskaidrot pārtikas zinātnes svarīgākos jēdzienus un likumsakarības.
Spēj parādīt specializētas zināšanas un kritisku izpratni par pētnieciskā darba nozīmi jaunu pārtikas produktu izstrādē.

Prasmes:
Spēj izmantot zināšanas pārtikas ražošanas procesos, lai plānotu, modelētu un izvēlētos piemērotāko risinājumu pārtikas ražošanā, kvalitātes pārvaldībā un inovāciju izstrādē.
Spēj patstāvīgi formulēt, plānot, strukturēt, analizēt, argumentēti diskutēt un parādīt zinātnisku pieeju jaunu pārtikas produktu izstrādē, sadarbojoties ar nozares speciālistiem.

Kompetences:
Kompleksi pielietot iegūtās zināšanas un prasmes pārtikas ražošanā, kvalitātes pārvaldībā un jaunu pārtikas produktu izstrādē.
Plānot, organizēt un īstenot kvalitātes pārvaldību un jaunu produktu izstrādi pārtikas ražošanas uzņēmumā, pielietojot kritisko domāšanu un komandas darbu.
Zinātniski pētnieciskajā darbā spēj patstāvīgi atlasīt un analizēt zinātnisko informāciju un pētnieciskās metodes, analītiski aprakstīt iegūto informāciju, to izmantot lēmumu pieņemšanā un problēmu risināšanā pārtikas ražošanas, kvalitātes pārvaldības un inovāciju jomās.
Dokumenti
DokumentsDokumenta tipsValoda
Expert / Experts joint reportEksperta / Ekspertu kopīgais atzinumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumslatviešu
Expert / Experts joint report (04.06.2018)Eksperta / Ekspertu kopīgais atzinumslatviešu
Application for changes in Study Programme (20.02.2018)Izmaiņu pieteikumslatviešu
Studiju programmas vēsture
DatumsInformācijaLēmums
13.06.2018SAK sēdē apstiprinātas izmaiņas studiju programmā - mianīts programmas nosaukums no Pārtikas zinības uz Pārtikas kvalitāte un inovācija un programma papildināta ar īstenošanas valodu - angļu.SAK lēmums Nr. 80-A