Pamatdati
Programmas nosaukums | Pārtikas kvalitāte un inovācijas |
---|---|
Augstskola/Koledža | Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte |
Studiju virziens | Ražošana un pārstrāde |
Visi dati
LR izglītības klasifikācijas kods (IKK) | 43541 |
---|---|
EKI/LKI līmenis | 6 |
Izglītības programmas veids | Akadēmiskā izglītība (bakalaura grāds), īstenojama pēc vispārējās vai profesionālās vidējās izglītības ieguves. Studiju ilgums pilna laika studijās trīs–četri gadi |
Studiju pogrammas saīsinātais nosaukums | Akadēmiskā bakalaura studiju programma |
Tematiskā grupa | Pārtikas ražošanas tehnoloģijas un izstrādājumu izgatavošana |
ISCED kods | 0721 |
ISCED nosaukums | Pārtikas ražošanas tehnoloģijas un izstrādājumu izgatavošana |
Studiju programmas apjoms (KP) | 160 |
Iegūstamais grāds | Inženierzinātņu bakalaura grāds pārtikas ražošanas tehnoloģijās |
Iegūstamā kvalifikācija | — |
Studiju veids un forma | Pilna laika klātiene |
Studiju ilgums | 4 gadi |
Valoda | latviešu; angļu |
Licences dati
Licences numurs | - |
---|---|
Licences datums | |
Licences termiņš |
Akreditācijas dati
Akreditācijas lapas numurs | Netiek izsniegta |
---|---|
Akreditācijas datums | 14.12.2022 |
Akreditācijas ilgums (gados) | 6 |
Akreditācijas termiņš | 15.12.2028 |
Studiju programmas rezultāti
Zināšanas:
Pielieto fundamentālo un speciālo zinātņu studiju kursos iegūtās teorētiskās un praktiskās zināšanas pārtikas ražošanā, kvalitātes pārvaldības un inovāciju jomās.
Spēj izskaidrot pārtikas zinātnes svarīgākos jēdzienus un likumsakarības.
Spēj parādīt specializētas zināšanas un kritisku izpratni par pētnieciskā darba nozīmi jaunu pārtikas produktu izstrādē.
Prasmes:
Spēj izmantot zināšanas pārtikas ražošanas procesos, lai plānotu, modelētu un izvēlētos piemērotāko risinājumu pārtikas ražošanā, kvalitātes pārvaldībā un inovāciju izstrādē.
Spēj patstāvīgi formulēt, plānot, strukturēt, analizēt, argumentēti diskutēt un parādīt zinātnisku pieeju jaunu pārtikas produktu izstrādē, sadarbojoties ar nozares speciālistiem.
Kompetences:
Kompleksi pielietot iegūtās zināšanas un prasmes pārtikas ražošanā, kvalitātes pārvaldībā un jaunu pārtikas produktu izstrādē.
Plānot, organizēt un īstenot kvalitātes pārvaldību un jaunu produktu izstrādi pārtikas ražošanas uzņēmumā, pielietojot kritisko domāšanu un komandas darbu.
Zinātniski pētnieciskajā darbā spēj patstāvīgi atlasīt un analizēt zinātnisko informāciju un pētnieciskās metodes, analītiski aprakstīt iegūto informāciju, to izmantot lēmumu pieņemšanā un problēmu risināšanā pārtikas ražošanas, kvalitātes pārvaldības un inovāciju jomās.
Pielieto fundamentālo un speciālo zinātņu studiju kursos iegūtās teorētiskās un praktiskās zināšanas pārtikas ražošanā, kvalitātes pārvaldības un inovāciju jomās.
Spēj izskaidrot pārtikas zinātnes svarīgākos jēdzienus un likumsakarības.
Spēj parādīt specializētas zināšanas un kritisku izpratni par pētnieciskā darba nozīmi jaunu pārtikas produktu izstrādē.
Prasmes:
Spēj izmantot zināšanas pārtikas ražošanas procesos, lai plānotu, modelētu un izvēlētos piemērotāko risinājumu pārtikas ražošanā, kvalitātes pārvaldībā un inovāciju izstrādē.
Spēj patstāvīgi formulēt, plānot, strukturēt, analizēt, argumentēti diskutēt un parādīt zinātnisku pieeju jaunu pārtikas produktu izstrādē, sadarbojoties ar nozares speciālistiem.
Kompetences:
Kompleksi pielietot iegūtās zināšanas un prasmes pārtikas ražošanā, kvalitātes pārvaldībā un jaunu pārtikas produktu izstrādē.
Plānot, organizēt un īstenot kvalitātes pārvaldību un jaunu produktu izstrādi pārtikas ražošanas uzņēmumā, pielietojot kritisko domāšanu un komandas darbu.
Zinātniski pētnieciskajā darbā spēj patstāvīgi atlasīt un analizēt zinātnisko informāciju un pētnieciskās metodes, analītiski aprakstīt iegūto informāciju, to izmantot lēmumu pieņemšanā un problēmu risināšanā pārtikas ražošanas, kvalitātes pārvaldības un inovāciju jomās.
Dokumenti
Dokuments | Dokumenta tips | Valoda |
---|---|---|
Expert / Experts joint report | Eksperta / Ekspertu kopīgais atzinums | angļu |
Self-evaluation report | Pašnovērtējuma ziņojums | angļu |
Self-evaluation report | Pašnovērtējuma ziņojums | latviešu |
Expert / Experts joint report (04.06.2018) | Eksperta / Ekspertu kopīgais atzinums | latviešu |
Application for changes in Study Programme (20.02.2018) | Izmaiņu pieteikums | latviešu |
Studiju programmas vēsture
Datums | Informācija | Lēmums |
---|---|---|
13.06.2018 | SAK sēdē apstiprinātas izmaiņas studiju programmā - mianīts programmas nosaukums no Pārtikas zinības uz Pārtikas kvalitāte un inovācija un programma papildināta ar īstenošanas valodu - angļu. | SAK lēmums Nr. 80-A |