Pamatdati
Programmas nosaukumsUzturzinātne Kopīga Studiju programma
Augstskola/KoledžaLatvijas Universitāte
Studiju virziensVeselības aprūpe
Kopīga Studiju programma ar
Visi dati
LR izglītības klasifikācijas kods (IKK)45722
EKI/LKI līmenis7
Izglītības programmas veidsAkadēmiskā izglītība (maģistra grāds), īstenojama pēc bakalaura vai profesionālā bakalaura grāda ieguves. Studiju ilgums pilna laika studijās viens–divi gadi. Kopējais pilna laika studiju ilgums vismaz pieci gadi
Studiju pogrammas saīsinātais nosaukumsAkadēmiskā maģistra studiju programma
Tematiskā grupaMedicīniskie pakalpojumi
ISCED kods0915
ISCED nosaukumsMedicīniskie pakalpojumi
Studiju programmas apjoms (KP)80
Iegūstamais grādsVeselības zinātņu maģistra grāds uzturzinātnē
Iegūstamā kvalifikācija
Studiju veids un formaPilna laika klātiene
Studiju ilgums2 gadi
Valodalatviešu
Licences dati
Licences numurs -
Licences datums
Licences termiņš
Akreditācijas dati
Akreditācijas lapas numursNetiek izsniegta
Akreditācijas datums01.02.2023
Akreditācijas ilgums (gados)6
Akreditācijas termiņš02.02.2029
Studiju programmas rezultāti
Zināšanas
1.Spēj parādīt padziļinātas teorētiskās zināšanas un izpratni sabiedrības veselības, veselības aprūpes un uzturzinātnes aktuālajos jautājumos un izprot uzturzinātnes multidisciplinaritāti: dabas zinātņu, pārtikas zinātņu un veselības zinātņu teorētiskos pamatus un galvenās atziņas, kas ir pamats radošai domāšanai un pētniecībai uzturzinātnē;
2.Zina datu apstrādes metodes, terminoloģiju, izmantošanas iespējas dažādos pētījumos. Zina epidemioloģisko pētījumu plānošanas paņēmienus, veselības aprūpes sistēmas funkcionēšanu, veselības datu ieguves avotus un dažādu veicamo pētījumu pamatprincipus;

Prasmes
3.Spēj patstāvīgi, izmantojot teoriju, metodes un problēmu risināšanas prasme, veikt pētniecisko darbu uzturzinātnē (apkopot zinātnisko literatūru, apstrādāt pētījuma rezultātus un anketēšanas datus, veikt statistisko datu apstrādi; analizēt un interpretēt pētījuma rezultātus);
4.Spēj argumentēti izskaidrot un diskutēt par uzturzinātnes aktuālajiem jautājumiem ar speciālistiem un ar nespeciālistiem, spēj rekomendējot zinātniski pamatotu sabalansētu uzturu dažādām cilvēku grupām;
5.Spēj patstāvīgi, izmantojot dabas zinātnēs apgūtās teorētiskās zināšanas, analizēt un izvērtēt jaunākās tendences veselības aprūpes jomā, pārtikas produktu ražošanā un pārtikas veselīguma un nekaitīguma aspektos;
6.Veikt epidemioloģiskus un socioloģiskos pētījumus, identificēt un novērtēt ar uzturu un ēšanas paradumiem saistītos riskus, veikt to analīzi un piedāvāt priekšlikumus situācijas uzlabošanai;
7.Spēj patstāvīgi virzīt savu kompetenču pilnveidi; veikt inovācijas uzturzinātnes nozarē; turpināt akadēmisko izglītību doktora studijās;

Kompetence
8.Spēj integrējot dažādu zinātņu nozaru un apakšnozaru (dabaszinātņu, pārtikas zinātņu, veselības zinātņu, sporta zinātņu) zināšanas patstāvīgi formulēt, kritiski analizēt sarežģītas zinātniskas un profesionālas uzturzinātnes problēmas, pamatot un risināt uzturzinātnes praktiskus jautājumus un pētnieciskās problēmas, kas saistītas ar uzturu un veselību, ar uzturu un fiziskām aktivitātēm, sekmējot maģistra studiju absolventu konkurentspēju uzturzinātnes jomā, dot ieguldījumu jaunu zināšanu un pētniecības metožu attīstībā un radīšanā;
9.Demonstrēt izpratni un atbildību par uzturzinātnes pētījumu rezultātu iespējamo ietekmi uz vidi un sabiedrību.
Dokumenti
DokumentsDokumenta tipsValoda
Expert / Experts joint reportEksperta / Ekspertu kopīgais atzinumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumslatviešu
Studiju programmas vēsture