Pamatdati
Programmas nosaukums | Uzturzinātne Kopīga Studiju programma |
---|---|
Augstskola/Koledža | Latvijas Universitāte |
Studiju virziens | Veselības aprūpe |
Kopīga Studiju programma ar |
Visi dati
LR izglītības klasifikācijas kods (IKK) | 45722 |
---|---|
EKI/LKI līmenis | 7 |
Izglītības programmas veids | Akadēmiskā izglītība (maģistra grāds), īstenojama pēc bakalaura vai profesionālā bakalaura grāda ieguves. Studiju ilgums pilna laika studijās viens–divi gadi. Kopējais pilna laika studiju ilgums vismaz pieci gadi |
Studiju pogrammas saīsinātais nosaukums | Akadēmiskā maģistra studiju programma |
Tematiskā grupa | Medicīniskie pakalpojumi |
ISCED kods | 0915 |
ISCED nosaukums | Medicīniskie pakalpojumi |
Studiju programmas apjoms (KP) | 80 |
Iegūstamais grāds | Veselības zinātņu maģistra grāds uzturzinātnē |
Iegūstamā kvalifikācija | — |
Studiju veids un forma | Pilna laika klātiene |
Studiju ilgums | 2 gadi |
Valoda | latviešu |
Licences dati
Licences numurs | - |
---|---|
Licences datums | |
Licences termiņš |
Akreditācijas dati
Akreditācijas lapas numurs | Netiek izsniegta |
---|---|
Akreditācijas datums | 01.02.2023 |
Akreditācijas ilgums (gados) | 6 |
Akreditācijas termiņš | 02.02.2029 |
Studiju programmas rezultāti
Zināšanas
1.Spēj parādīt padziļinātas teorētiskās zināšanas un izpratni sabiedrības veselības, veselības aprūpes un uzturzinātnes aktuālajos jautājumos un izprot uzturzinātnes multidisciplinaritāti: dabas zinātņu, pārtikas zinātņu un veselības zinātņu teorētiskos pamatus un galvenās atziņas, kas ir pamats radošai domāšanai un pētniecībai uzturzinātnē;
2.Zina datu apstrādes metodes, terminoloģiju, izmantošanas iespējas dažādos pētījumos. Zina epidemioloģisko pētījumu plānošanas paņēmienus, veselības aprūpes sistēmas funkcionēšanu, veselības datu ieguves avotus un dažādu veicamo pētījumu pamatprincipus;
Prasmes
3.Spēj patstāvīgi, izmantojot teoriju, metodes un problēmu risināšanas prasme, veikt pētniecisko darbu uzturzinātnē (apkopot zinātnisko literatūru, apstrādāt pētījuma rezultātus un anketēšanas datus, veikt statistisko datu apstrādi; analizēt un interpretēt pētījuma rezultātus);
4.Spēj argumentēti izskaidrot un diskutēt par uzturzinātnes aktuālajiem jautājumiem ar speciālistiem un ar nespeciālistiem, spēj rekomendējot zinātniski pamatotu sabalansētu uzturu dažādām cilvēku grupām;
5.Spēj patstāvīgi, izmantojot dabas zinātnēs apgūtās teorētiskās zināšanas, analizēt un izvērtēt jaunākās tendences veselības aprūpes jomā, pārtikas produktu ražošanā un pārtikas veselīguma un nekaitīguma aspektos;
6.Veikt epidemioloģiskus un socioloģiskos pētījumus, identificēt un novērtēt ar uzturu un ēšanas paradumiem saistītos riskus, veikt to analīzi un piedāvāt priekšlikumus situācijas uzlabošanai;
7.Spēj patstāvīgi virzīt savu kompetenču pilnveidi; veikt inovācijas uzturzinātnes nozarē; turpināt akadēmisko izglītību doktora studijās;
Kompetence
8.Spēj integrējot dažādu zinātņu nozaru un apakšnozaru (dabaszinātņu, pārtikas zinātņu, veselības zinātņu, sporta zinātņu) zināšanas patstāvīgi formulēt, kritiski analizēt sarežģītas zinātniskas un profesionālas uzturzinātnes problēmas, pamatot un risināt uzturzinātnes praktiskus jautājumus un pētnieciskās problēmas, kas saistītas ar uzturu un veselību, ar uzturu un fiziskām aktivitātēm, sekmējot maģistra studiju absolventu konkurentspēju uzturzinātnes jomā, dot ieguldījumu jaunu zināšanu un pētniecības metožu attīstībā un radīšanā;
9.Demonstrēt izpratni un atbildību par uzturzinātnes pētījumu rezultātu iespējamo ietekmi uz vidi un sabiedrību.
1.Spēj parādīt padziļinātas teorētiskās zināšanas un izpratni sabiedrības veselības, veselības aprūpes un uzturzinātnes aktuālajos jautājumos un izprot uzturzinātnes multidisciplinaritāti: dabas zinātņu, pārtikas zinātņu un veselības zinātņu teorētiskos pamatus un galvenās atziņas, kas ir pamats radošai domāšanai un pētniecībai uzturzinātnē;
2.Zina datu apstrādes metodes, terminoloģiju, izmantošanas iespējas dažādos pētījumos. Zina epidemioloģisko pētījumu plānošanas paņēmienus, veselības aprūpes sistēmas funkcionēšanu, veselības datu ieguves avotus un dažādu veicamo pētījumu pamatprincipus;
Prasmes
3.Spēj patstāvīgi, izmantojot teoriju, metodes un problēmu risināšanas prasme, veikt pētniecisko darbu uzturzinātnē (apkopot zinātnisko literatūru, apstrādāt pētījuma rezultātus un anketēšanas datus, veikt statistisko datu apstrādi; analizēt un interpretēt pētījuma rezultātus);
4.Spēj argumentēti izskaidrot un diskutēt par uzturzinātnes aktuālajiem jautājumiem ar speciālistiem un ar nespeciālistiem, spēj rekomendējot zinātniski pamatotu sabalansētu uzturu dažādām cilvēku grupām;
5.Spēj patstāvīgi, izmantojot dabas zinātnēs apgūtās teorētiskās zināšanas, analizēt un izvērtēt jaunākās tendences veselības aprūpes jomā, pārtikas produktu ražošanā un pārtikas veselīguma un nekaitīguma aspektos;
6.Veikt epidemioloģiskus un socioloģiskos pētījumus, identificēt un novērtēt ar uzturu un ēšanas paradumiem saistītos riskus, veikt to analīzi un piedāvāt priekšlikumus situācijas uzlabošanai;
7.Spēj patstāvīgi virzīt savu kompetenču pilnveidi; veikt inovācijas uzturzinātnes nozarē; turpināt akadēmisko izglītību doktora studijās;
Kompetence
8.Spēj integrējot dažādu zinātņu nozaru un apakšnozaru (dabaszinātņu, pārtikas zinātņu, veselības zinātņu, sporta zinātņu) zināšanas patstāvīgi formulēt, kritiski analizēt sarežģītas zinātniskas un profesionālas uzturzinātnes problēmas, pamatot un risināt uzturzinātnes praktiskus jautājumus un pētnieciskās problēmas, kas saistītas ar uzturu un veselību, ar uzturu un fiziskām aktivitātēm, sekmējot maģistra studiju absolventu konkurentspēju uzturzinātnes jomā, dot ieguldījumu jaunu zināšanu un pētniecības metožu attīstībā un radīšanā;
9.Demonstrēt izpratni un atbildību par uzturzinātnes pētījumu rezultātu iespējamo ietekmi uz vidi un sabiedrību.
Dokumenti
Dokuments | Dokumenta tips | Valoda |
---|---|---|
Expert / Experts joint report | Eksperta / Ekspertu kopīgais atzinums | angļu |
Self-evaluation report | Pašnovērtējuma ziņojums | angļu |
Self-evaluation report | Pašnovērtējuma ziņojums | latviešu |
Studiju programmas vēsture