Pamatdati
Programmas nosaukumsPārtikas zinātne
Augstskola/KoledžaLatvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte
Studiju virziensRažošana un pārstrāde
Visi dati
LR izglītības klasifikācijas kods (IKK)45541
EKI/LKI līmenis7
Izglītības programmas veidsAkadēmiskā izglītība (maģistra grāds), īstenojama pēc bakalaura vai profesionālā bakalaura grāda ieguves. Studiju ilgums pilna laika studijās viens–divi gadi. Kopējais pilna laika studiju ilgums vismaz pieci gadi
Studiju pogrammas saīsinātais nosaukumsAkadēmiskā maģistra studiju programma
Tematiskā grupaPārtikas ražošanas tehnoloģijas un izstrādājumu izgatavošana
ISCED kods0721
ISCED nosaukumsPārtikas ražošanas tehnoloģijas un izstrādājumu izgatavošana
Studiju programmas apjoms (KP)80
Iegūstamais grādsInženierzinātņu maģistra grāds pārtikas ražošanas tehnoloģijās
Iegūstamā kvalifikācija
Studiju veids un formaPilna laika klātiene
Studiju ilgums2 gadi
Valodalatviešu; angļu
Licences dati
Licences numurs04056-78
Licences datums25.11.2009
Licences termiņš
Akreditācijas dati
Akreditācijas lapas numursNetiek izsniegta
Akreditācijas datums14.12.2022
Akreditācijas ilgums (gados)6
Akreditācijas termiņš15.12.2028
Studiju programmas rezultāti
Zināšanas:
• spēj demonstrēt padziļinātas zināšanas un izpratni par jaunākajām tendencēm pārtikas zinātnē, kas ir pamats radošai domāšanai un pētniecībai;
• demonstrē izpratni par pārtikas dizainu un kvalitātes nodrošināšanas nosacījumiem produktu izstrādē;
• spēj parādīt zināšanas pārtikas zinātnes jomā, analizējot un izvērtējot zinātnisko pētījumu rezultātus, pamatojot to būtiskumu ražošanas tehnoloģiju vai produktu izstrādē;
• spēj parādīt gūtas teorētiskās un praktiskās zināšanas, izvēloties un pielietojot dažādas zinātnisko pētījumu metodes konkrētu jautājumu risināšanā.

Prasmes:
• spēj patstāvīgi, izmantot teoriju, metodes un prasmes problēmu risināšanā, pamatot pārtikas produktu kvalitāti raksturojošos parametrus;
• spēj izvēlēties un pielietot dažādas zinātnisko pētījumu metodes nozarei aktuālu jautājumu risināšanā;
• spēj analizēt un radoši izvērtēt veiktā pētnieciskā darba rezultātus, pamatojot to būtiskumu ražošanas tehnoloģiju vai produktu izstrādē;
• spēj uzņemties atbildību par zinātnieku grupu darba rezultātiem un to analīzi, veikt uzņēmējdarbību, īstenot inovācijas pārtikas nozarē.

Kompetences:
• spēj patstāvīgi formulēt un kritiski analizēt sarežģītas zinātniskās un profesionālās problēmas pārtikas zinātnē, pamatot pieņemtos lēmumus;
• spēj integrēt dažādu jomu zināšanas, dot ieguldījumu jaunu zināšanu radīšanā un pētniecības darbības metožu attīstībā;
• spēj izstrādāt zinātniski pamatotas pārtikas produktu ražošanas tehnoloģijas, pilnveidot pārtikas kvalitātes sistēmu un darbību patērētājiem drošu produktu ražošanai.
Dokumenti
DokumentsDokumenta tipsValoda
Expert / Experts joint reportEksperta / Ekspertu kopīgais atzinumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumslatviešu
Expert / Experts joint report (06.08.2019)Eksperta / Ekspertu kopīgais atzinumslatviešu
Studiju programmas vēsture