Pamatdati
| Programmas nosaukums | Pārtikas zinātne |
|---|---|
| Augstskola/Koledža | Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte |
| Studiju virziens | Ražošana un pārstrāde |
Visi dati
| LR izglītības klasifikācijas kods (IKK) | 45541 |
|---|---|
| EKI/LKI līmenis | 7 |
| Izglītības programmas veids | Otrā cikla augstākās izglītības programma maģistra grāda ieguvei, īstenojama pēc pirmā cikla augstākās izglītības ieguves |
| Studiju programmas saīsinātais nosaukums | Otrā cikla (akadēmiskā maģistra) studiju programma |
| Tematiskā grupa | Pārtikas ražošanas tehnoloģijas un izstrādājumu izgatavošana |
| ISCED kods | 0721 |
| ISCED nosaukums | Pārtikas ražošanas tehnoloģijas un izstrādājumu izgatavošana |
| Studiju programmas apjoms (KP) | 120 |
| Iegūstamais grāds | Inženierzinātņu maģistra grāds pārtikas ražošanas tehnoloģijās |
| Iegūstamā kvalifikācija | — |
| Studiju veids un forma | Pilna laika klātiene |
| Studiju ilgums | 2 gadi |
| Valoda | latviešu; angļu |
Licences dati
| Licences numurs | 04056-78 |
|---|---|
| Licences datums | 25.11.2009 |
| Licences termiņš |
Akreditācijas dati
| Akreditācijas lapas numurs | Netiek izsniegta |
|---|---|
| Akreditācijas datums | 14.12.2022 |
| Akreditācijas ilgums (gados) | 6 |
| Akreditācijas termiņš | 15.12.2028 |
Studiju programmas rezultāti
Zināšanas:
• spēj demonstrēt padziļinātas zināšanas un izpratni par jaunākajām tendencēm pārtikas zinātnē, kas ir pamats radošai domāšanai un pētniecībai;
• demonstrē izpratni par pārtikas dizainu un kvalitātes nodrošināšanas nosacījumiem produktu izstrādē;
• spēj parādīt zināšanas pārtikas zinātnes jomā, analizējot un izvērtējot zinātnisko pētījumu rezultātus, pamatojot to būtiskumu ražošanas tehnoloģiju vai produktu izstrādē;
• spēj parādīt gūtas teorētiskās un praktiskās zināšanas, izvēloties un pielietojot dažādas zinātnisko pētījumu metodes konkrētu jautājumu risināšanā.
Prasmes:
• spēj patstāvīgi, izmantot teoriju, metodes un prasmes problēmu risināšanā, pamatot pārtikas produktu kvalitāti raksturojošos parametrus;
• spēj izvēlēties un pielietot dažādas zinātnisko pētījumu metodes nozarei aktuālu jautājumu risināšanā;
• spēj analizēt un radoši izvērtēt veiktā pētnieciskā darba rezultātus, pamatojot to būtiskumu ražošanas tehnoloģiju vai produktu izstrādē;
• spēj uzņemties atbildību par zinātnieku grupu darba rezultātiem un to analīzi, veikt uzņēmējdarbību, īstenot inovācijas pārtikas nozarē.
Kompetences:
• spēj patstāvīgi formulēt un kritiski analizēt sarežģītas zinātniskās un profesionālās problēmas pārtikas zinātnē, pamatot pieņemtos lēmumus;
• spēj integrēt dažādu jomu zināšanas, dot ieguldījumu jaunu zināšanu radīšanā un pētniecības darbības metožu attīstībā;
• spēj izstrādāt zinātniski pamatotas pārtikas produktu ražošanas tehnoloģijas, pilnveidot pārtikas kvalitātes sistēmu un darbību patērētājiem drošu produktu ražošanai.
• spēj demonstrēt padziļinātas zināšanas un izpratni par jaunākajām tendencēm pārtikas zinātnē, kas ir pamats radošai domāšanai un pētniecībai;
• demonstrē izpratni par pārtikas dizainu un kvalitātes nodrošināšanas nosacījumiem produktu izstrādē;
• spēj parādīt zināšanas pārtikas zinātnes jomā, analizējot un izvērtējot zinātnisko pētījumu rezultātus, pamatojot to būtiskumu ražošanas tehnoloģiju vai produktu izstrādē;
• spēj parādīt gūtas teorētiskās un praktiskās zināšanas, izvēloties un pielietojot dažādas zinātnisko pētījumu metodes konkrētu jautājumu risināšanā.
Prasmes:
• spēj patstāvīgi, izmantot teoriju, metodes un prasmes problēmu risināšanā, pamatot pārtikas produktu kvalitāti raksturojošos parametrus;
• spēj izvēlēties un pielietot dažādas zinātnisko pētījumu metodes nozarei aktuālu jautājumu risināšanā;
• spēj analizēt un radoši izvērtēt veiktā pētnieciskā darba rezultātus, pamatojot to būtiskumu ražošanas tehnoloģiju vai produktu izstrādē;
• spēj uzņemties atbildību par zinātnieku grupu darba rezultātiem un to analīzi, veikt uzņēmējdarbību, īstenot inovācijas pārtikas nozarē.
Kompetences:
• spēj patstāvīgi formulēt un kritiski analizēt sarežģītas zinātniskās un profesionālās problēmas pārtikas zinātnē, pamatot pieņemtos lēmumus;
• spēj integrēt dažādu jomu zināšanas, dot ieguldījumu jaunu zināšanu radīšanā un pētniecības darbības metožu attīstībā;
• spēj izstrādāt zinātniski pamatotas pārtikas produktu ražošanas tehnoloģijas, pilnveidot pārtikas kvalitātes sistēmu un darbību patērētājiem drošu produktu ražošanai.
Dokumenti
| Dokuments | Dokumenta tips | Valoda |
|---|---|---|
| Expert / Experts joint report | Eksperta / Ekspertu kopīgais atzinums | angļu |
| Self-evaluation report | Pašnovērtējuma ziņojums | angļu |
| Self-evaluation report | Pašnovērtējuma ziņojums | latviešu |
| Expert / Experts joint report (06.08.2019) | Eksperta / Ekspertu kopīgais atzinums | latviešu |
| Commission decision (08.01.2025) | Komisijas lēmums | latviešu |
Studiju programmas vēsture