Pamatdati
Programmas nosaukums | Ēdināšanas un viesnīcu vadība |
---|---|
Augstskola/Koledža | Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte |
Studiju virziens | Viesnīcu un restorānu serviss, tūrisma un atpūtas organizācija |
Kopīga studiju programma ar: |
Visi dati
LR izglītības klasifikācijas kods (IKK) | 42811 |
---|---|
EKI/LKI līmenis | 6 |
Izglītības programmas veids | Otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība (piektā līmeņa profesionālā kvalifikācija un profesionālā bakalaura grāds) vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība (piektā līmeņa profesionālā kvalifikācija), īstenojama pēc vispārējās vai profesionālās vidējās izglītības ieguves. Studiju ilgums pilna laika studijās četri gadi |
Studiju pogrammas saīsinātais nosaukums | Profesionālā bakalaura studiju programma |
Tematiskā grupa | Viesnīcu un restorānu serviss |
ISCED kods | 1013 |
ISCED nosaukums | Viesnīcu un restorānu serviss |
Studiju programmas apjoms (KP) | 160-164 |
Iegūstamais grāds | Profesionālais bakalaura grāds viesmīlības uzņēmumu vadībā |
Iegūstamā kvalifikācija | Tūrisma pakalpojumu vadītājs |
Studiju veids un forma | Pilna laika klātiene; Nepilna laika neklātiene |
Studiju ilgums | 4 gadi; 4 gadi, 3 mēneši |
Valoda | latviešu; angļu |
Licences dati
Licences numurs | - |
---|---|
Licences datums | |
Licences termiņš |
Akreditācijas dati
Akreditācijas lapas numurs | Netiek izsniegta |
---|---|
Akreditācijas datums | 02.10.2024 |
Akreditācijas ilgums (gados) | 6 |
Akreditācijas termiņš | 03.10.2030 |
Studiju programmas rezultāti
Zināšanas:
• Zina ēdināšanas uzņēmumu un viesnīcu darbības principus, kas ietver vadības un finanšu plānošanu, resursu vadību, komunikāciju, darba organizāciju, tehnoloģijas un viesu apkalpošanu.
• Pārzina ēdināšanas uzņēmumu un viesnīcu tiesisko regulējumu, spēj ievērot normatīvo aktu prasības.
• Spēj izstrādāt ēdināšanas uzņēmumu un viesnīcu attīstības plānus, noteikt mērķus atbilstoši uzņēmumu stratēģijai un nozares politikai.
Prasmes:
• Spēj sasniegt ēdināšanas uzņēmumu un viesnīcu izvirzītos mērķus un kontrolēt resursu izlietojumu.
• Spēj analizēt pakalpojumu kvalitāti un to ietekmējošos faktorus ēdināšanas uzņēmumos un viesnīcās..
• Spēj patstāvīgi pieņemt lēmumus, apzinoties iespējamos riskus un ieguvumus ēdināšanas uzņēmumu un viesnīcu darbībā.
Kompetences:
• Spēj vadīt ēdināšanas uzņēmumus un viesnīcas atbilstoši uzņēmumu stratēģijai, misijai un mērķiem, balstoties uz ētiskas vadības principiem.
• Spēj efektīvi izmantot informācijas un komunikāciju tehnoloģijas rīkus uzņēmumu mērķu sasniegšanai un problēmsituāciju risināšanai.
• Spēj argumentēti pamatot savus uzskatus un vadīt komunikāciju profesionālajā vidē.
• Zina ēdināšanas uzņēmumu un viesnīcu darbības principus, kas ietver vadības un finanšu plānošanu, resursu vadību, komunikāciju, darba organizāciju, tehnoloģijas un viesu apkalpošanu.
• Pārzina ēdināšanas uzņēmumu un viesnīcu tiesisko regulējumu, spēj ievērot normatīvo aktu prasības.
• Spēj izstrādāt ēdināšanas uzņēmumu un viesnīcu attīstības plānus, noteikt mērķus atbilstoši uzņēmumu stratēģijai un nozares politikai.
Prasmes:
• Spēj sasniegt ēdināšanas uzņēmumu un viesnīcu izvirzītos mērķus un kontrolēt resursu izlietojumu.
• Spēj analizēt pakalpojumu kvalitāti un to ietekmējošos faktorus ēdināšanas uzņēmumos un viesnīcās..
• Spēj patstāvīgi pieņemt lēmumus, apzinoties iespējamos riskus un ieguvumus ēdināšanas uzņēmumu un viesnīcu darbībā.
Kompetences:
• Spēj vadīt ēdināšanas uzņēmumus un viesnīcas atbilstoši uzņēmumu stratēģijai, misijai un mērķiem, balstoties uz ētiskas vadības principiem.
• Spēj efektīvi izmantot informācijas un komunikāciju tehnoloģijas rīkus uzņēmumu mērķu sasniegšanai un problēmsituāciju risināšanai.
• Spēj argumentēti pamatot savus uzskatus un vadīt komunikāciju profesionālajā vidē.
Dokumenti
Dokuments | Dokumenta tips | Valoda |
---|---|---|
Expert / Experts joint report | Eksperta / Ekspertu kopīgais atzinums | angļu |
Self-evaluation report | Pašnovērtējuma ziņojums | angļu |
Self-evaluation report | Pašnovērtējuma ziņojums | latviešu |
Studiju programmas vēsture