Pamatdati
Programmas nosaukumsĒdināšanas un viesnīcu vadība
Augstskola/KoledžaLatvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte
Studiju virziensViesnīcu un restorānu serviss, tūrisma un atpūtas organizācija
Kopīga studiju programma ar:
Visi dati
LR izglītības klasifikācijas kods (IKK)42811
EKI/LKI līmenis6
Izglītības programmas veidsOtrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība (piektā līmeņa profesionālā kvalifikācija un profesionālā bakalaura grāds) vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība (piektā līmeņa profesionālā kvalifikācija), īstenojama pēc vispārējās vai profesionālās vidējās izglītības ieguves. Studiju ilgums pilna laika studijās četri gadi
Studiju pogrammas saīsinātais nosaukumsProfesionālā bakalaura studiju programma
Tematiskā grupaViesnīcu un restorānu serviss
ISCED kods1013
ISCED nosaukumsViesnīcu un restorānu serviss
Studiju programmas apjoms (KP)160-164
Iegūstamais grādsProfesionālais bakalaura grāds viesmīlības uzņēmumu vadībā
Iegūstamā kvalifikācijaTūrisma pakalpojumu vadītājs
Studiju veids un formaPilna laika klātiene; Nepilna laika neklātiene
Studiju ilgums4 gadi; 4 gadi, 3 mēneši
Valodalatviešu; angļu
Licences dati
Licences numurs -
Licences datums
Licences termiņš
Akreditācijas dati
Akreditācijas lapas numursNetiek izsniegta
Akreditācijas datums02.10.2024
Akreditācijas ilgums (gados)6
Akreditācijas termiņš03.10.2030
Studiju programmas rezultāti
Zināšanas:
• Zina ēdināšanas uzņēmumu un viesnīcu darbības principus, kas ietver vadības un finanšu plānošanu, resursu vadību, komunikāciju, darba organizāciju, tehnoloģijas un viesu apkalpošanu.
• Pārzina ēdināšanas uzņēmumu un viesnīcu tiesisko regulējumu, spēj ievērot normatīvo aktu prasības.
• Spēj izstrādāt ēdināšanas uzņēmumu un viesnīcu attīstības plānus, noteikt mērķus atbilstoši uzņēmumu stratēģijai un nozares politikai.
Prasmes:
• Spēj sasniegt ēdināšanas uzņēmumu un viesnīcu izvirzītos mērķus un kontrolēt resursu izlietojumu.
• Spēj analizēt pakalpojumu kvalitāti un to ietekmējošos faktorus ēdināšanas uzņēmumos un viesnīcās..
• Spēj patstāvīgi pieņemt lēmumus, apzinoties iespējamos riskus un ieguvumus ēdināšanas uzņēmumu un viesnīcu darbībā.
Kompetences:
• Spēj vadīt ēdināšanas uzņēmumus un viesnīcas atbilstoši uzņēmumu stratēģijai, misijai un mērķiem, balstoties uz ētiskas vadības principiem.
• Spēj efektīvi izmantot informācijas un komunikāciju tehnoloģijas rīkus uzņēmumu mērķu sasniegšanai un problēmsituāciju risināšanai.
• Spēj argumentēti pamatot savus uzskatus un vadīt komunikāciju profesionālajā vidē.
Dokumenti
DokumentsDokumenta tipsValoda
Expert / Experts joint reportEksperta / Ekspertu kopīgais atzinumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumslatviešu
Studiju programmas vēsture