Pamatdati
Programmas nosaukums | Pārtikas zinātne |
---|---|
Augstskola/Koledža | Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte |
Studiju virziens | Ražošana un pārstrāde |
Visi dati
LR izglītības klasifikācijas kods (IKK) | 51541 |
---|---|
EKI/LKI līmenis | 8 |
Izglītības programmas veids | Doktora studijas (doktora grāds), īstenojamas pēc maģistra vai profesionālā maģistra grāda ieguves vai kā turpinājums izglītības programmai ar kodu 49. Studiju ilgums pilna laika studijās trīs–četri gadi |
Studiju pogrammas saīsinātais nosaukums | Doktora studiju programma |
Tematiskā grupa | Pārtikas ražošanas tehnoloģijas un izstrādājumu izgatavošana |
ISCED kods | 0721 |
ISCED nosaukums | Pārtikas ražošanas tehnoloģijas un izstrādājumu izgatavošana |
Studiju programmas apjoms (KP) | 120 |
Iegūstamais grāds | Zinātnes doktora grāds zinātnes doktors(-e) (Ph.D.) inženierzinātnēs un tehnoloģijās |
Iegūstamā kvalifikācija | —; - |
Studiju veids un forma | Pilna laika klātiene |
Studiju ilgums | 3 gadi |
Valoda | latviešu; angļu |
Licences dati
Licences numurs | 04056-77 |
---|---|
Licences datums | 25.11.2009 |
Licences termiņš |
Akreditācijas dati
Akreditācijas lapas numurs | Netiek izsniegta |
---|---|
Akreditācijas datums | 14.12.2022 |
Akreditācijas ilgums (gados) | 6 |
Akreditācijas termiņš | 15.12.2028 |
Studiju programmas rezultāti
Pēc studiju pabeigšanas studējošajiem jāspēj uzrādīt zināšanas, prasmes un kompetences, kas atbilst Eiropas kvalifikāciju ietvarstruktūras (EKI) 8. līmenim.
Zināšanas:
Spēj izprast aktuālās zinātniskās teorijas un atziņas pārtikas un dzērienu tehnoloģijas zinātnes nozarē, pārvaldīt pētniecības metodes un orientēties starpdisciplinārās pētījumu iespējās.
Prasmes:
Spēja formulēt pētniecisko problēmu, patstāvīgi izvērtēt un izvēlēties zinātniskajiem pētījumiem atbilstošas metodes, spēja īstenot nozīmīgus oriģinālus pētījumus un apkopot rezultātus starptautiski citējamās publikācijās, spēja īstenot pētniecības projektus.
Spēja komunicēt ar zinātnisko sabiedrību pētnieciskās darbības jomās.
Spēja brīvi diskutēt, secināt un izteikt priekšlikumus problēmu risināšanai, spēja loģiski izklāstīt un strukturēt sava darba rezultātus, spēja argumentēti diskutēt un aizstāvēt savu viedokli, spēja uzņemties atbildību par pieņemtajiem lēmumiem, spēja strādāt komandā, spēja patstāvīgi un atbildīgi izpildīt uzdotos uzdevumus, plānot laiku un iekļauties noteiktajos termiņos.
Kompetences:
Veikt patstāvīgu, kritisku iegūto pētniecisko rezultātu analīzi, sintēzi un izvērtēšanu, kas ļauj risināt nozīmīgus pētnieciskos uzdevumus pārtikas un dzērienu tehnoloģijās. Ir attīstīta spēja patstāvīgi izvirzīt pētījuma ideju, plānot, strukturēt un vadīt zinātniskus projektus, piedalīties starptautisku projektu īstenošanā.
Zināšanas:
Spēj izprast aktuālās zinātniskās teorijas un atziņas pārtikas un dzērienu tehnoloģijas zinātnes nozarē, pārvaldīt pētniecības metodes un orientēties starpdisciplinārās pētījumu iespējās.
Prasmes:
Spēja formulēt pētniecisko problēmu, patstāvīgi izvērtēt un izvēlēties zinātniskajiem pētījumiem atbilstošas metodes, spēja īstenot nozīmīgus oriģinālus pētījumus un apkopot rezultātus starptautiski citējamās publikācijās, spēja īstenot pētniecības projektus.
Spēja komunicēt ar zinātnisko sabiedrību pētnieciskās darbības jomās.
Spēja brīvi diskutēt, secināt un izteikt priekšlikumus problēmu risināšanai, spēja loģiski izklāstīt un strukturēt sava darba rezultātus, spēja argumentēti diskutēt un aizstāvēt savu viedokli, spēja uzņemties atbildību par pieņemtajiem lēmumiem, spēja strādāt komandā, spēja patstāvīgi un atbildīgi izpildīt uzdotos uzdevumus, plānot laiku un iekļauties noteiktajos termiņos.
Kompetences:
Veikt patstāvīgu, kritisku iegūto pētniecisko rezultātu analīzi, sintēzi un izvērtēšanu, kas ļauj risināt nozīmīgus pētnieciskos uzdevumus pārtikas un dzērienu tehnoloģijās. Ir attīstīta spēja patstāvīgi izvirzīt pētījuma ideju, plānot, strukturēt un vadīt zinātniskus projektus, piedalīties starptautisku projektu īstenošanā.
Dokumenti
Dokuments | Dokumenta tips | Valoda |
---|---|---|
Expert / Experts joint report | Eksperta / Ekspertu kopīgais atzinums | angļu |
Self-evaluation report | Pašnovērtējuma ziņojums | angļu |
Self-evaluation report | Pašnovērtējuma ziņojums | latviešu |
Studiju programmas vēsture