Pamatdati
Programmas nosaukumsPārtikas produktu pārstrāde
Augstskola/KoledžaRēzeknes Tehnoloģiju akadēmija
Studiju virziensRažošana un pārstrāde
Visi dati
LR izglītības klasifikācijas kods (IKK)41541
EKI/LKI līmenis5
Izglītības programmas veidsPirmā līmeņa profesionālā augstākā izglītība (ceturtā līmeņa profesionālā kvalifikācija), īstenojama pēc vispārējās vai profesionālās vidējās izglītības ieguves. Studiju ilgums pilna laika studijās divi–trīs gadi
Studiju pogrammas saīsinātais nosaukums1. līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programma
Tematiskā grupaPārtikas ražošanas tehnoloģijas un izstrādājumu izgatavošana
ISCED kods0721
ISCED nosaukumsPārtikas ražošanas tehnoloģijas un izstrādājumu izgatavošana
Studiju programmas apjoms (KP)100
Iegūstamais grāds-
Iegūstamā kvalifikācijaPārtikas produktu ražošanas speciālists
Studiju veids un formaPilna laika klātiene; Nepilna laika neklātiene
Studiju ilgums2 gadi, 6 mēneši; 3 gadi
Valodalatviešu
Licences dati
Licences numurs04048-89
Licences datums06.07.2016
Licences termiņš
Akreditācijas dati
Akreditācijas lapas numursNetiek izsniegta
Akreditācijas datums04.10.2022
Akreditācijas ilgums (gados)6
Akreditācijas termiņš05.10.2028
Studiju programmas rezultāti
Z1 Demonstrē un pielieto pārtika produktu ražošanas speciālista profesijai nepieciešamās vispārīgās un specializētās zināšanas priekšstata, izpratnes un lietošanas līmenī.
Z2 Spēj parādīt attiecīgās pārtikas zinātnes jomas svarīgāko jēdzienu un likumsakarību izpratni.
P1 Spēj izvērtēt, pilnveidot savu un citu cilvēku darbību, strādāt sadarbībā ar citiem, plānot un organizēt darbu, lai veiktu konkrētus uzdevumus pārtikas produktu ražošanā un darba organizēšanā pārtikas aprites (pilna un/vai nepilna ražošanas cikla) uzņēmumā un citās saistītajās organizācijās.
P2 Spēj pieņemt lēmumus un rast radošus risinājumus profesionālajām problēmām pārtikas produktu ražošanas jomā, kur iespējamas izmaiņas mainīgos vai neskaidros apstākļos.
P3 Spēj izskaidrot praktiskus jautājumus pārtikas produktu ražošanas jomā, argumentēt , paust savu viedokli un diskutēt ar kolēģiem, klientiem un vadību.
P4 Izmantojot apgūtās zināšanas un prasmes, spēj turpināt savu tālāko izglītību un profesionālās kvalifikācijas pilnveidi.
P5 Balstoties uz analītisku pieeju, spēj veikt pārtikas produktu ražošanas speciālista kvalifikācijai atbilstošus praktiskus uzdevumus dažāda līmeņa un veida pārtikas aprites (pilna un/vai nepilna ražošanas cikla) uzņēmumā un citās saistītajās organizācijās.
K1 Spēj formulēt, aprēķināt, aprakstīt , analizēt un risināt praktiskas problēmas pārtikas produktu ražošanas procesu nodrošināšanā.
K2 Spēj atlasīt, klasificēt un novērtēt saistītu informāciju ar pārtikas produktu drošu, nekaitīgu ražošanu un izmantot to lēmumu pieņemšanā pārtikas aprites (pilna un/vai nepilna ražošanas cikla) uzņēmuma darbības nodrošināšanā.
K3 Spēj uzņemties atbildību un iniciatīvu, veicot darbu individuāli vai komandā, strādājot pārtikas aprites (pilna un/vai nepilna ražošanas cikla) uzņēmumā un citās saistītajās organizācijās.
K4 Spēj novērtēt pārtikas produktu ražošanas lomu un informācijas nozīmīgumu plašākā sociālā kontekstā ,t.i. savas profesionālās darbības ietekmi uz vidi un sabiedrību.
Dokumenti
DokumentsDokumenta tipsValoda
Expert / Experts joint reportEksperta / Ekspertu kopīgais atzinumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumsangļu
Self-evaluation reportPašnovērtējuma ziņojumslatviešu
Self-evaluation report (16.03.2016)Pašnovērtējuma ziņojumslatviešu
Expert / Experts joint report (28.06.2016)Eksperta / Ekspertu kopīgais atzinumslatviešu
Expert / Experts joint report (25.07.2022)Eksperta / Ekspertu kopīgais atzinumsangļu
Self-evaluation report (05.09.2022)Pašnovērtējuma ziņojumsangļu
Self-evaluation report (05.09.2022)Pašnovērtējuma ziņojumslatviešu
Studiju programmas vēsture