Pamatdati
Programmas nosaukums | Pārtikas produktu pārstrāde |
---|---|
Augstskola/Koledža | Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija |
Studiju virziens | Ražošana un pārstrāde |
Visi dati
LR izglītības klasifikācijas kods (IKK) | 41541 |
---|---|
EKI/LKI līmenis | 5 |
Izglītības programmas veids | Pirmā līmeņa profesionālā augstākā izglītība (ceturtā līmeņa profesionālā kvalifikācija), īstenojama pēc vispārējās vai profesionālās vidējās izglītības ieguves. Studiju ilgums pilna laika studijās divi–trīs gadi |
Studiju pogrammas saīsinātais nosaukums | 1. līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programma |
Tematiskā grupa | Pārtikas ražošanas tehnoloģijas un izstrādājumu izgatavošana |
ISCED kods | 0721 |
ISCED nosaukums | Pārtikas ražošanas tehnoloģijas un izstrādājumu izgatavošana |
Studiju programmas apjoms (KP) | 100 |
Iegūstamais grāds | - |
Iegūstamā kvalifikācija | Pārtikas produktu ražošanas speciālists |
Studiju veids un forma | Pilna laika klātiene; Nepilna laika neklātiene |
Studiju ilgums | 2 gadi, 6 mēneši; 3 gadi |
Valoda | latviešu |
Licences dati
Licences numurs | 04048-89 |
---|---|
Licences datums | 06.07.2016 |
Licences termiņš |
Akreditācijas dati
Akreditācijas lapas numurs | Netiek izsniegta |
---|---|
Akreditācijas datums | 04.10.2022 |
Akreditācijas ilgums (gados) | 6 |
Akreditācijas termiņš | 05.10.2028 |
Studiju programmas rezultāti
Z1 Demonstrē un pielieto pārtika produktu ražošanas speciālista profesijai nepieciešamās vispārīgās un specializētās zināšanas priekšstata, izpratnes un lietošanas līmenī.
Z2 Spēj parādīt attiecīgās pārtikas zinātnes jomas svarīgāko jēdzienu un likumsakarību izpratni.
P1 Spēj izvērtēt, pilnveidot savu un citu cilvēku darbību, strādāt sadarbībā ar citiem, plānot un organizēt darbu, lai veiktu konkrētus uzdevumus pārtikas produktu ražošanā un darba organizēšanā pārtikas aprites (pilna un/vai nepilna ražošanas cikla) uzņēmumā un citās saistītajās organizācijās.
P2 Spēj pieņemt lēmumus un rast radošus risinājumus profesionālajām problēmām pārtikas produktu ražošanas jomā, kur iespējamas izmaiņas mainīgos vai neskaidros apstākļos.
P3 Spēj izskaidrot praktiskus jautājumus pārtikas produktu ražošanas jomā, argumentēt , paust savu viedokli un diskutēt ar kolēģiem, klientiem un vadību.
P4 Izmantojot apgūtās zināšanas un prasmes, spēj turpināt savu tālāko izglītību un profesionālās kvalifikācijas pilnveidi.
P5 Balstoties uz analītisku pieeju, spēj veikt pārtikas produktu ražošanas speciālista kvalifikācijai atbilstošus praktiskus uzdevumus dažāda līmeņa un veida pārtikas aprites (pilna un/vai nepilna ražošanas cikla) uzņēmumā un citās saistītajās organizācijās.
K1 Spēj formulēt, aprēķināt, aprakstīt , analizēt un risināt praktiskas problēmas pārtikas produktu ražošanas procesu nodrošināšanā.
K2 Spēj atlasīt, klasificēt un novērtēt saistītu informāciju ar pārtikas produktu drošu, nekaitīgu ražošanu un izmantot to lēmumu pieņemšanā pārtikas aprites (pilna un/vai nepilna ražošanas cikla) uzņēmuma darbības nodrošināšanā.
K3 Spēj uzņemties atbildību un iniciatīvu, veicot darbu individuāli vai komandā, strādājot pārtikas aprites (pilna un/vai nepilna ražošanas cikla) uzņēmumā un citās saistītajās organizācijās.
K4 Spēj novērtēt pārtikas produktu ražošanas lomu un informācijas nozīmīgumu plašākā sociālā kontekstā ,t.i. savas profesionālās darbības ietekmi uz vidi un sabiedrību.
Z2 Spēj parādīt attiecīgās pārtikas zinātnes jomas svarīgāko jēdzienu un likumsakarību izpratni.
P1 Spēj izvērtēt, pilnveidot savu un citu cilvēku darbību, strādāt sadarbībā ar citiem, plānot un organizēt darbu, lai veiktu konkrētus uzdevumus pārtikas produktu ražošanā un darba organizēšanā pārtikas aprites (pilna un/vai nepilna ražošanas cikla) uzņēmumā un citās saistītajās organizācijās.
P2 Spēj pieņemt lēmumus un rast radošus risinājumus profesionālajām problēmām pārtikas produktu ražošanas jomā, kur iespējamas izmaiņas mainīgos vai neskaidros apstākļos.
P3 Spēj izskaidrot praktiskus jautājumus pārtikas produktu ražošanas jomā, argumentēt , paust savu viedokli un diskutēt ar kolēģiem, klientiem un vadību.
P4 Izmantojot apgūtās zināšanas un prasmes, spēj turpināt savu tālāko izglītību un profesionālās kvalifikācijas pilnveidi.
P5 Balstoties uz analītisku pieeju, spēj veikt pārtikas produktu ražošanas speciālista kvalifikācijai atbilstošus praktiskus uzdevumus dažāda līmeņa un veida pārtikas aprites (pilna un/vai nepilna ražošanas cikla) uzņēmumā un citās saistītajās organizācijās.
K1 Spēj formulēt, aprēķināt, aprakstīt , analizēt un risināt praktiskas problēmas pārtikas produktu ražošanas procesu nodrošināšanā.
K2 Spēj atlasīt, klasificēt un novērtēt saistītu informāciju ar pārtikas produktu drošu, nekaitīgu ražošanu un izmantot to lēmumu pieņemšanā pārtikas aprites (pilna un/vai nepilna ražošanas cikla) uzņēmuma darbības nodrošināšanā.
K3 Spēj uzņemties atbildību un iniciatīvu, veicot darbu individuāli vai komandā, strādājot pārtikas aprites (pilna un/vai nepilna ražošanas cikla) uzņēmumā un citās saistītajās organizācijās.
K4 Spēj novērtēt pārtikas produktu ražošanas lomu un informācijas nozīmīgumu plašākā sociālā kontekstā ,t.i. savas profesionālās darbības ietekmi uz vidi un sabiedrību.
Dokumenti
Dokuments | Dokumenta tips | Valoda |
---|---|---|
Expert / Experts joint report | Eksperta / Ekspertu kopīgais atzinums | angļu |
Self-evaluation report | Pašnovērtējuma ziņojums | angļu |
Self-evaluation report | Pašnovērtējuma ziņojums | latviešu |
Self-evaluation report (16.03.2016) | Pašnovērtējuma ziņojums | latviešu |
Expert / Experts joint report (28.06.2016) | Eksperta / Ekspertu kopīgais atzinums | latviešu |
Expert / Experts joint report (25.07.2022) | Eksperta / Ekspertu kopīgais atzinums | angļu |
Self-evaluation report (05.09.2022) | Pašnovērtējuma ziņojums | angļu |
Self-evaluation report (05.09.2022) | Pašnovērtējuma ziņojums | latviešu |
Studiju programmas vēsture