Pamatdati
| Programmas nosaukums | Viesnīcu servisa organizācija |
|---|---|
| Augstskola/Koledža | Sociālās integrācijas valsts aģentūra |
| Studiju virziens | Viesnīcu un restorānu serviss, tūrisma un atpūtas organizācija |
Visi dati
| LR izglītības klasifikācijas kods (IKK) | 41811 |
|---|---|
| EKI/LKI līmenis | 5 |
| Izglītības programmas veids | Īsā cikla profesionālās augstākās izglītības programma piektā līmeņa profesionālās kvalifikācijas ieguvei, īstenojama pēc vidējās izglītības ieguves |
| Studiju programmas saīsinātais nosaukums | Īsā cikla profesionālās augstākās izglītības studiju programma |
| Tematiskā grupa | Viesnīcu un restorānu pakalpojumi |
| ISCED kods | 1013 |
| ISCED nosaukums | Viesnīcu un restorānu pakalpojumi |
| Studiju programmas apjoms (KP) | 120 |
| Iegūstamais grāds | - |
| Iegūstamā kvalifikācija | Viesnīcu pakalpojumu organizators |
| Studiju veids un forma | Pilna laika klātiene; Nepilna laika neklātiene |
| Studiju ilgums | 2 gadi; 2 gadi, 5 mēneši |
| Valoda | latviešu |
Licences dati
| Licences numurs | 041007-9 |
|---|---|
| Licences datums | 28.05.2009 |
| Licences termiņš |
Akreditācijas dati
| Akreditācijas lapas numurs | Netiek izsniegta |
|---|---|
| Akreditācijas datums | 27.11.2024 |
| Akreditācijas ilgums (gados) | 2 |
| Akreditācijas termiņš | 28.11.2026 |
Studiju programmas rezultāti
1. Spēj apstrādāt un organizēt individuālo klientu un grupu pasūtījumus;
2. Spēj koordinēt nodaļu sadarbību viesu apkalpošanai un organizēt tehniskā un tehnoloģiskā nodrošinājuma lietderīgu apriti viesnīcas nodaļas pakalpojumu sniegšanai;
3. Spēj novērtēt viesnīcas sniegto pakalpojumu kvalitāti un izstrādāt priekšlikumus esošās apkalpošanas kvalitātes uzlabošanai;
4. Spēj organizēt sistemātisku klientu atsauksmju par viesnīcas pakalpojumiem iegūšanu un apstrādi;
5. Izprot norēķinu veikšanas procesus ar klientiem un prot izmantot viesnīcas vadības sistēmas viesu apkalpošanas ciklā;
6. Pārzina darbinieku darba rezultātu izvērtēšanas mehānismus un spēj monitorēt darbinieku lietišķās etiķetes un ētikas normu ievērošanu, veicot darba pienākumus;
7. Spēj izvērtēt viesnīcas sniegto pakalpojumu pieprasījumu atbilstoši uzņēmuma vadības noteiktajiem kritērijiem, veikt viesnīcu sniegto pamatpakalpojumu un papildpakalpojumu tirgus analīzi, ieviest mārketinga aktivitātes;
8. Pārzina tūrisma nozares terminoloģiju, nozares reglamentējošos nacionālos un ES normatīvo aktus;
9. Spēj izmantot klientu attiecību un darījumu vadības sistēmu (Customer Relation Management - CRM) pamatpakalpojumu un papildpakalpojumu pārdošanā.
2. Spēj koordinēt nodaļu sadarbību viesu apkalpošanai un organizēt tehniskā un tehnoloģiskā nodrošinājuma lietderīgu apriti viesnīcas nodaļas pakalpojumu sniegšanai;
3. Spēj novērtēt viesnīcas sniegto pakalpojumu kvalitāti un izstrādāt priekšlikumus esošās apkalpošanas kvalitātes uzlabošanai;
4. Spēj organizēt sistemātisku klientu atsauksmju par viesnīcas pakalpojumiem iegūšanu un apstrādi;
5. Izprot norēķinu veikšanas procesus ar klientiem un prot izmantot viesnīcas vadības sistēmas viesu apkalpošanas ciklā;
6. Pārzina darbinieku darba rezultātu izvērtēšanas mehānismus un spēj monitorēt darbinieku lietišķās etiķetes un ētikas normu ievērošanu, veicot darba pienākumus;
7. Spēj izvērtēt viesnīcas sniegto pakalpojumu pieprasījumu atbilstoši uzņēmuma vadības noteiktajiem kritērijiem, veikt viesnīcu sniegto pamatpakalpojumu un papildpakalpojumu tirgus analīzi, ieviest mārketinga aktivitātes;
8. Pārzina tūrisma nozares terminoloģiju, nozares reglamentējošos nacionālos un ES normatīvo aktus;
9. Spēj izmantot klientu attiecību un darījumu vadības sistēmu (Customer Relation Management - CRM) pamatpakalpojumu un papildpakalpojumu pārdošanā.
Dokumenti
| Dokuments | Dokumenta tips | Valoda |
|---|---|---|
| Expert / Experts joint report | Eksperta / Ekspertu kopīgais atzinums | angļu |
| Self-evaluation report | Pašnovērtējuma ziņojums | angļu |
| Self-evaluation report | Pašnovērtējuma ziņojums | latviešu |
| Commission decision (27.11.2024) | Komisijas lēmums | latviešu |
Studiju programmas vēsture