Pamatdati
Programmas nosaukums | Viesnīcu servisa organizācija |
---|---|
Augstskola/Koledža | Sociālās integrācijas valsts aģentūra |
Studiju virziens | Viesnīcu un restorānu serviss, tūrisma un atpūtas organizācija |
Visi dati
LR izglītības klasifikācijas kods (IKK) | 41811 |
---|---|
EKI/LKI līmenis | 5 |
Izglītības programmas veids | Pirmā līmeņa profesionālā augstākā izglītība (ceturtā līmeņa profesionālā kvalifikācija), īstenojama pēc vispārējās vai profesionālās vidējās izglītības ieguves. Studiju ilgums pilna laika studijās divi–trīs gadi |
Studiju pogrammas saīsinātais nosaukums | 1. līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programma |
Tematiskā grupa | Viesnīcu un restorānu serviss |
ISCED kods | 1013 |
ISCED nosaukums | Viesnīcu un restorānu serviss |
Studiju programmas apjoms (KP) | 120 |
Iegūstamais grāds | - |
Iegūstamā kvalifikācija | Viesnīcu pakalpojumu organizators |
Studiju veids un forma | Pilna laika klātiene; Nepilna laika neklātiene |
Studiju ilgums | 2 gadi; 2 gadi, 5 mēneši |
Valoda | latviešu |
Licences dati
Licences numurs | 041007-9 |
---|---|
Licences datums | 28.05.2009 |
Licences termiņš |
Akreditācijas dati
Akreditācijas lapas numurs | Netiek izsniegta |
---|---|
Akreditācijas datums | 27.11.2024 |
Akreditācijas ilgums (gados) | 2 |
Akreditācijas termiņš | 28.11.2026 |
Studiju programmas rezultāti
1. Spēj apstrādāt un organizēt individuālo klientu un grupu pasūtījumus;
2. Spēj koordinēt nodaļu sadarbību viesu apkalpošanai un organizēt tehniskā un tehnoloģiskā nodrošinājuma lietderīgu apriti viesnīcas nodaļas pakalpojumu sniegšanai;
3. Spēj novērtēt viesnīcas sniegto pakalpojumu kvalitāti un izstrādāt priekšlikumus esošās apkalpošanas kvalitātes uzlabošanai;
4. Spēj organizēt sistemātisku klientu atsauksmju par viesnīcas pakalpojumiem iegūšanu un apstrādi;
5. Izprot norēķinu veikšanas procesus ar klientiem un prot izmantot viesnīcas vadības sistēmas viesu apkalpošanas ciklā;
6. Pārzina darbinieku darba rezultātu izvērtēšanas mehānismus un spēj monitorēt darbinieku lietišķās etiķetes un ētikas normu ievērošanu, veicot darba pienākumus;
7. Spēj izvērtēt viesnīcas sniegto pakalpojumu pieprasījumu atbilstoši uzņēmuma vadības noteiktajiem kritērijiem, veikt viesnīcu sniegto pamatpakalpojumu un papildpakalpojumu tirgus analīzi, ieviest mārketinga aktivitātes;
8. Pārzina tūrisma nozares terminoloģiju, nozares reglamentējošos nacionālos un ES normatīvo aktus;
9. Spēj izmantot klientu attiecību un darījumu vadības sistēmu (Customer Relation Management - CRM) pamatpakalpojumu un papildpakalpojumu pārdošanā.
2. Spēj koordinēt nodaļu sadarbību viesu apkalpošanai un organizēt tehniskā un tehnoloģiskā nodrošinājuma lietderīgu apriti viesnīcas nodaļas pakalpojumu sniegšanai;
3. Spēj novērtēt viesnīcas sniegto pakalpojumu kvalitāti un izstrādāt priekšlikumus esošās apkalpošanas kvalitātes uzlabošanai;
4. Spēj organizēt sistemātisku klientu atsauksmju par viesnīcas pakalpojumiem iegūšanu un apstrādi;
5. Izprot norēķinu veikšanas procesus ar klientiem un prot izmantot viesnīcas vadības sistēmas viesu apkalpošanas ciklā;
6. Pārzina darbinieku darba rezultātu izvērtēšanas mehānismus un spēj monitorēt darbinieku lietišķās etiķetes un ētikas normu ievērošanu, veicot darba pienākumus;
7. Spēj izvērtēt viesnīcas sniegto pakalpojumu pieprasījumu atbilstoši uzņēmuma vadības noteiktajiem kritērijiem, veikt viesnīcu sniegto pamatpakalpojumu un papildpakalpojumu tirgus analīzi, ieviest mārketinga aktivitātes;
8. Pārzina tūrisma nozares terminoloģiju, nozares reglamentējošos nacionālos un ES normatīvo aktus;
9. Spēj izmantot klientu attiecību un darījumu vadības sistēmu (Customer Relation Management - CRM) pamatpakalpojumu un papildpakalpojumu pārdošanā.
Dokumenti
Dokuments | Dokumenta tips | Valoda |
---|---|---|
Expert / Experts joint report | Eksperta / Ekspertu kopīgais atzinums | angļu |
Self-evaluation report | Pašnovērtējuma ziņojums | angļu |
Self-evaluation report | Pašnovērtējuma ziņojums | latviešu |
Commission decision (27.11.2024) | Komisijas lēmums | latviešu |
Studiju programmas vēsture