Pamatdati
Programmas nosaukums | Pārtikas produktu kvalitātes kontrole |
---|---|
Augstskola/Koledža | Rīgas Tehniskās universitātes aģentūra "Rīgas Tehniskās universitātes Olaines Tehnoloģiju koledža" |
Studiju virziens | Ražošana un pārstrāde |
Visi dati
LR izglītības klasifikācijas kods (IKK) | 41541 |
---|---|
EKI/LKI līmenis | 5 |
Izglītības programmas veids | Pirmā līmeņa profesionālā augstākā izglītība (ceturtā līmeņa profesionālā kvalifikācija), īstenojama pēc vispārējās vai profesionālās vidējās izglītības ieguves. Studiju ilgums pilna laika studijās divi–trīs gadi |
Studiju pogrammas saīsinātais nosaukums | 1. līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programma |
Tematiskā grupa | Pārtikas ražošanas tehnoloģijas un izstrādājumu izgatavošana |
ISCED kods | 0721 |
ISCED nosaukums | Pārtikas ražošanas tehnoloģijas un izstrādājumu izgatavošana |
Studiju programmas apjoms (KP) | 80 |
Iegūstamais grāds | - |
Iegūstamā kvalifikācija | Pārtikas kvalitātes speciālists |
Studiju veids un forma | Pilna laika klātiene |
Studiju ilgums | 2 gadi |
Valoda | latviešu |
Licences dati
Licences numurs | 041034-02 |
---|---|
Licences datums | 26.07.2019 |
Licences termiņš |
Akreditācijas dati
Akreditācijas lapas numurs | Netiek izsniegta |
---|---|
Akreditācijas datums | 01.03.2023 |
Akreditācijas ilgums (gados) | 2 |
Akreditācijas termiņš | 02.03.2025 |
Studiju programmas rezultāti
Zināšanas
1. Pārzina normatīvos aktus pārtikas jomā, zina un izprot pārtikas kvalitātes nodrošināšanu un kvalitātes sistēmas vadību.
2. Zina un izprot pārtikas produktu ražošanas tehnoloģiju.
3. Pārzina pārtikas produktu testēšanas metodes un higiēnas prasību kontroli pārtikas apritē.
Prasmes
1. Spēj veikt izejvielu un pārtikas produktu ķīmisko rādītāju analīzes un mikrobioloģisko testēšanu atbilstoši standartu prasībām.
2. Spēj rīkoties ar pārtikas produktu kontroles laboratorijās lietojamām iekārtām un aparātiem.
3. Spēj ieviest testēšanas dokumentāciju laboratorijās un plānot higiēnas pārbaudes uzņēmumā.
Kompetence
1. Spēj novērtēt testēšanai nepieciešamā aprīkojuma, iekārtu, reaģentu, barotņu un citu materiālu atbilstību darba uzdevumam un kvalitātes prasībām, kā arī organizēt to izmantošanu un glabāšanu.
2. Spēj kontrolēt pārtikas produktu kvalitātes atbilstību normatīvi tehniskajai dokumentācijai, apkopot un statistiski apstrādāt iegūtos testēšanas rezultātus.
3. Spēj izveidot un uzturēt kvalitātes sistēmas dokumentāciju uzņēmumā, analizēt pārtikas riskus un plānot nepieciešamos laboratoriskos izmeklējumus.
1. Pārzina normatīvos aktus pārtikas jomā, zina un izprot pārtikas kvalitātes nodrošināšanu un kvalitātes sistēmas vadību.
2. Zina un izprot pārtikas produktu ražošanas tehnoloģiju.
3. Pārzina pārtikas produktu testēšanas metodes un higiēnas prasību kontroli pārtikas apritē.
Prasmes
1. Spēj veikt izejvielu un pārtikas produktu ķīmisko rādītāju analīzes un mikrobioloģisko testēšanu atbilstoši standartu prasībām.
2. Spēj rīkoties ar pārtikas produktu kontroles laboratorijās lietojamām iekārtām un aparātiem.
3. Spēj ieviest testēšanas dokumentāciju laboratorijās un plānot higiēnas pārbaudes uzņēmumā.
Kompetence
1. Spēj novērtēt testēšanai nepieciešamā aprīkojuma, iekārtu, reaģentu, barotņu un citu materiālu atbilstību darba uzdevumam un kvalitātes prasībām, kā arī organizēt to izmantošanu un glabāšanu.
2. Spēj kontrolēt pārtikas produktu kvalitātes atbilstību normatīvi tehniskajai dokumentācijai, apkopot un statistiski apstrādāt iegūtos testēšanas rezultātus.
3. Spēj izveidot un uzturēt kvalitātes sistēmas dokumentāciju uzņēmumā, analizēt pārtikas riskus un plānot nepieciešamos laboratoriskos izmeklējumus.
Dokumenti
Dokuments | Dokumenta tips | Valoda |
---|---|---|
Expert / Experts joint report | Eksperta / Ekspertu kopīgais atzinums | angļu |
Self-evaluation report | Pašnovērtējuma ziņojums | angļu |
Self-evaluation report | Pašnovērtējuma ziņojums | latviešu |
Expert / Experts joint report (10.06.2020) | Eksperta / Ekspertu kopīgais atzinums | latviešu |
Studiju programmas vēsture