Pamatdati
Programmas nosaukums | Uzņēmējdarbība lauksaimniecībā |
---|---|
Augstskola/Koledža | Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes aģentūra "Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Malnavas koledža" |
Studiju virziens | Lauksaimniecība, mežsaimniecība, zivsaimniecība un pārtikas higiēna |
Visi dati
LR izglītības klasifikācijas kods (IKK) | 41621 |
---|---|
EKI/LKI līmenis | 5 |
Izglītības programmas veids | Pirmā līmeņa profesionālā augstākā izglītība (ceturtā līmeņa profesionālā kvalifikācija), īstenojama pēc vispārējās vai profesionālās vidējās izglītības ieguves. Studiju ilgums pilna laika studijās divi–trīs gadi |
Studiju pogrammas saīsinātais nosaukums | 1. līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programma |
Tematiskā grupa | Lauksaimniecība |
ISCED kods | 0811 |
ISCED nosaukums | Lauksaimniecība |
Studiju programmas apjoms (KP) | 120 |
Iegūstamais grāds | — |
Iegūstamā kvalifikācija | Lauksaimniecības speciālists |
Studiju veids un forma | Pilna laika klātiene; Nepilna laika neklātiene |
Studiju ilgums | 2 gadi; 2 gadi, 6 mēneši |
Valoda | latviešu |
Licences dati
Licences numurs | Netiek piešķirts |
---|---|
Licences datums | 23.08.2023 |
Licences termiņš |
Akreditācijas dati
Akreditācijas lapas numurs | Netiek izsniegta |
---|---|
Akreditācijas datums | 11.12.2024 |
Akreditācijas ilgums (gados) | 6 |
Akreditācijas termiņš | 12.12.2030 |
Studiju programmas rezultāti
1.Zināšanas
1.1.Zina lauksaimniecības nozaru attīstības iespējas un tendences, ņemot vērā nozares politiku, reģionālās īpatnības, lauksaimniecības atbalsta veidus, izprot bioloģiskās daudzveidības būtību, tās noteicošo lomu sabiedrības ilgtspējīgā attīstībā.
1.2.Zina lauksaimnieciskajā ražošanā pielietojamajās tehnoloģijas, ražošanas procesu mehanizāciju, agregātu, aprīkojuma un tehnoloģiju izmantošanu atbilstoši saimniekošanas mērķim.
1.3.Zina lauksaimniecības nozaru resursus un izmantošanas īpatnības, ekonomikas likumsakarības un principus.
2.Prasmes
2.1.Prot izvēlēties saimniecībai izdevīgākās augkopības un lopkopības nozares, prot organizēt dzīvnieku ataudzēšanu, ēdināšanu, turēšanu, kopšanu, prot organizēt kultūraugu sējumu un stādījumu ierīkošanu, kopšanu, mēslošanu, ražas novākšanu un sagatavošanu realizācijai.
2.2.Prot atrast problēmas risinājumus, izmantojot nozares tehnoloģiju, precīzās lauksaimniecības metodes, uzņēmējdarbības, vadības prasmes, spēj sniegt konsultācijas
2.3.Prot organizēt lauksaimniecības uzņēmuma vai struktūrvienību darbu, spēj uzņemties atbildību, koordinēt personālu atbilstoši noteiktiem mērķiem
3.Kompetences
3.1.Spēj pieņemt lēmumus ekonomiski izdevīgas lauksaimnieciskās produkcijas ražošanai un realizācijai , ievērojot nozarei un saimniekošanai saistošos normatīvos aktus, pārtikas un vides drošības prasības.
3.2.Spēj lietot informācijas un komunikācijas tehnoloģijas saimnieciskās darbības veikšanai, kritiski izvērtēt informāciju, patstāvīgi pieņemt lēmumus, risināt aktuālos tehnoloģiskos, organizatoriskos un vadības jautājumus.
3.3.Spēj profesionāli pilnveidoties, analizēt datus par uzņēmuma saimnieciskās un finanšu darbības rādītājiem, plānot izaugsmi un vadīt uz attīstību vērstus procesus gan individuāli, gan komandā, sadarboties ar nozares speciālistiem
1.1.Zina lauksaimniecības nozaru attīstības iespējas un tendences, ņemot vērā nozares politiku, reģionālās īpatnības, lauksaimniecības atbalsta veidus, izprot bioloģiskās daudzveidības būtību, tās noteicošo lomu sabiedrības ilgtspējīgā attīstībā.
1.2.Zina lauksaimnieciskajā ražošanā pielietojamajās tehnoloģijas, ražošanas procesu mehanizāciju, agregātu, aprīkojuma un tehnoloģiju izmantošanu atbilstoši saimniekošanas mērķim.
1.3.Zina lauksaimniecības nozaru resursus un izmantošanas īpatnības, ekonomikas likumsakarības un principus.
2.Prasmes
2.1.Prot izvēlēties saimniecībai izdevīgākās augkopības un lopkopības nozares, prot organizēt dzīvnieku ataudzēšanu, ēdināšanu, turēšanu, kopšanu, prot organizēt kultūraugu sējumu un stādījumu ierīkošanu, kopšanu, mēslošanu, ražas novākšanu un sagatavošanu realizācijai.
2.2.Prot atrast problēmas risinājumus, izmantojot nozares tehnoloģiju, precīzās lauksaimniecības metodes, uzņēmējdarbības, vadības prasmes, spēj sniegt konsultācijas
2.3.Prot organizēt lauksaimniecības uzņēmuma vai struktūrvienību darbu, spēj uzņemties atbildību, koordinēt personālu atbilstoši noteiktiem mērķiem
3.Kompetences
3.1.Spēj pieņemt lēmumus ekonomiski izdevīgas lauksaimnieciskās produkcijas ražošanai un realizācijai , ievērojot nozarei un saimniekošanai saistošos normatīvos aktus, pārtikas un vides drošības prasības.
3.2.Spēj lietot informācijas un komunikācijas tehnoloģijas saimnieciskās darbības veikšanai, kritiski izvērtēt informāciju, patstāvīgi pieņemt lēmumus, risināt aktuālos tehnoloģiskos, organizatoriskos un vadības jautājumus.
3.3.Spēj profesionāli pilnveidoties, analizēt datus par uzņēmuma saimnieciskās un finanšu darbības rādītājiem, plānot izaugsmi un vadīt uz attīstību vērstus procesus gan individuāli, gan komandā, sadarboties ar nozares speciālistiem
Dokumenti
Studiju programmas vēsture